Nx Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam :) Mam taki problem :wub: bo mam jeden taki komputer, który ma procesor 1,66 GHz a dokładnie to AMD Athlon 2000+ Thoroughbred i on zamiast pokazywać mi 1,66 GHz pokazuje mi 1250mhz i nie wiem co jest kiedyś gdy mi też tak się zrobiło oddałem do naprawy i zapłaciłem 50 zł i wszystko było ok i pokazywało mi 1,66 GHz ale gdy zresetowałem BIOS za pomocą zworki CMOS to mi pokazywało mi w CPU-Z i w Biosie 1250 mhz wiecie co może być nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 pewnie ci w serwisie podkręcili go a po zresetowaniu biosa już nie masz go podkręconego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micemincer Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 zmien ustawienia w biosie - mnoznik np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 @micemincer Tiaa już podkręcałem ale mi udało się tylko o 10 fsb podkręcić @HuderLord Też tak myślałem ale jak takie sprzedają po 1,66 mhz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 To niezłego masz grata skoro procek 1,66mhz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 jeszcze 2 tygodnie temu miałem 500Mz to jest dopiero grat. 'Miałem' to pojęcie względne bo był rozwalony xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Ehh boże :) Musisz zmienić FSB z 100Mhz na 133Mhz jest to opcja albo w biose albo specjalna zworka na płycie głównej (raczej to będzie zworka)... Może zamiast zresetować biosa wyciągnołeś zworkę od FSB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 To znaczy ja najpierw zmieniałem z 100 FSB na 110 FSB a gdy dalej chciałem zmienić na 120 FSB to mi się pojawił czarny ekran i musiałem zworkę CMOS wyciągnąć żeby zresetować biosa coś takiego @Kryniak Nie wymądrzaj się swoim prockiem PS: Nie pisać mi tu na temat procka bo mój inny komputer jest o wiele lepszy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Ja też od 5 lat mam athlon 2000+ xp (1.66 Ghz) i nie mam takich problemów =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Zmień szynę z 100 na 133, będzie mniej stabilny, ale będzie więcej pokazywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Jeśli to naprawdę Athlon 2000+ to poszukaj tej opcji / zworki FSB Front Side Bus z 100 na 133 frevi@ "będzie mniej stabilny, ale będzie więcej pokazywać" Jak ma być mniej stabilny jak on oryginalnie ma 2000+ (1666MHz 133x12.5) nawet nie ma takiej opcji że będzie mniej stabilny co prawda będzie wydzielał więcej ciepła ale to normalne... Nakyls@ Napisz mi model Twojej płyty to powiem Ci co musisz zrobić :) a przynajmniej się postaram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 @eXcLiFe Ok to jest MSI KT4V AGP 8x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Sorki za offtop ale nie moge sie powstrzymać xD Wymieniłeś grata 500 mhz na jeszcze większego grata o procku 1.66 mhz?? Gratuluje pomysłu! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A co ci chodzi ?? ja nawet nie miałęm 500 mhz i jak byś chciał wiedzieć to 500mhz jest gorsze od 1666 mhz a 1,66 mhz to tak jakby skrót proste EDIT: JA MAM 1666 mhz PROCKA !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Z tego co piszesz, masz procesor 1,66 milihz. Co to to hz? Domyślam się, że chodzi ci o Herce (Hz a nie hz). I nie m (mili) tylko M (mega). Z resztą tobie w ogóle się coś pomieszało. Chyba 1,66GHz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 KURDE !! przedtem pokazywało mi 1666 Mhz a teraz mi pokazyje 1250 Mhz ! EDIT: Sprawdźcie sobie jak wygląda AMD Athlon 2000+ Thoroughbred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A patrzyłeś w BIOSie? Co ci tam pisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 @Nobody A co ma mi pisać ? Jak wchodzę w zmianę FSB to mi pisze 100 więc to ja już nie wiem co zrobić :( Problem rozwiązany. ZAMYKAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi