Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Gnysek, nie jestem 'ona' ;p Sorry, literówka złączyłem "on ma" w "ona" :P Tak to jest jak się pisze za szybko i niedokładnie czyta potem ufając, ze Firefox podkreśla wszystkie błędy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Bierz PSP, warto jest, mam GTA:LCS, Naruto, NFS:Carbon, etc. Nie pożałujesz :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jeśli chcesz podczas przerw na herbatę pograć w coś dynamicznego, efektownego i niewymagającego za dużo myślenia - PSP. Jeśli wolisz wciągające na wiele godzin, innowacyjne i angażujące umysł tytuły - DS. Ja posiadam Dual Screena i jestem bardzo zadowolony. Dokupiłem sobie programator R4 (ok. 140 zł) + karta pamięci MicroSD SanDiska (50 zł) dzięki czemu bez problemu odpalam wszelkiego rodzaju homebrewy, muzykę, filmy (no dobra, tu akurat lepiej sprawdza się PSP =p) i inne cuda. Wszystkie szczegóły techniczne chyba zostały już wymienione, więc skupię sie na grach dostępnych na DSa. Nazwa + krótki opis. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass Do tej gry podchodziłem bardzo sceptycznie nastawiony, bo za Zeldami jakoś nigdy nie przepadałem, a zewsząd nasłuchałem się opinii, że to najlepsza gra na DSa. Jak się okazało, wcale nie były to opinie zaślepionych fanów Nintendo, bo gra naprawdę rządzi. :) Kupa genialnych rozwiązań, poczynając na sterowaniu postacią poprzez dotknięcia stylusa, poprzez wymyślne zagadki (które przewidują nawet zamykanie konsolki, w celu przeniesienia czegoś z jednego ekranu na drugi), kończąc na pomysłowo zaprojektowanych przeciwnikach i wielgachnych bossach. Zresztą Zelda to materiał na oddzielny artykuł, bo tytuł co i rusz zaskakuje gracza. Zdecydowanie Must Have numer 1. Metroid Prime Hunters FPS na DSa. Celowanie stylusem, bieganie padem, strzelanie przyciskiem L. Do tego multiplayer z możliwością gry z botami. Bardzo miodne. Advance Wars: Dual Strike Imo najlepsza część serii. Jest w niej wszystko co było najlepsze w Black Hole Rising plus kilka nowych jednostek, przemieszczanie jednostek stylusem, nowe tryby gry, mnóstw map, możliwość grania dwoma CO naraz i cała masa bonusów do odblokowania. Słowem nic dodać, nic ująć. ;p Kilka dobrych strategii: Advance Wars: Days of Ruin (w Europie Dark Conflict) Panzer Tactics DS Warhammer 40,000: Squad Command Age of Empires: The Age of Kings Worms: Open Warfare 2 Oprócz tego warte zagrania są: Contra 4 Crash of the Titans Cooking Mama 1 i 2 Phoenix Wright (wszystkie części) Star Fox Commander Another Code (or Trace Memory) The Simpsons Game Anno 1701 Hotel Dusk: Room 215 Tony Hawk's American Sk8land Lunar Knights Jam Session Geometry Wars Galxies Final Fantasy XII: Revenant Wings Resident Evil: Deadly Silence Dementium: The Ward Elite Beat Agents Dragon Quest Monsters: Joker Orcs & Elves Professor Layton and the Curious Village Mario Kart DS New Super Mario Bros. Yoshi's Island DS Kirby: Canvas Curse Meteos Animal Crossing: Wild World Castlevania: Portrait of Ruin Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Final Fantasy III Electroplankton Sim City DS Lost in Blue Pokemon Diamond/Pearl I wiele (uwierz mi, NAPRAWDĘ wiele) innych. A jutro wychodzi DSowy Ninja Gaiden. Grałem w demo i zapowiada się bardzo smakowicie. No i w planach jest także mobilna wersja Spore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Akurat Spore na DS to zupełnie inna gra niż na PC i nie zapowiada się zbyt fajnie :< I nie mogę uwierzyć, że pominąłeś Call of Duty 4 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 I Pokemona, ha ha :D. Wierzcie lub nie, ale sporo się w to nagrałem :). Rewelacyjna gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 I nie mogę uwierzyć, że pominąłeś Call of Duty 4 ^^Pominąłem, bo nie miałem z nią jeszcze do czynienia. Powiedzmy, że zawarłem ją pod "i wiele więcej". ;p I Pokemona, ha ha :D. Wierzcie lub nie, ale sporo się w to nagrałem :). Rewelacyjna gra.Sam nad Ruby spędziłem nie tak dawno kilka nocy. ;D Szkoda, że w Diamond/Pearl nie wprowadzili niczego ciekawego. Ale i tak w to gram. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ma ktoś może rozeznanie, ile kosztuje PSP/DS w sieciach Avans/Media Expert? Bo niewiem czy tu kupywać czy w Angli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Kurde TeeGee jak gada to jakby wszystko plynelo xD Tez sobie Wii ostatnio sprawilem i stwierdzam ze to co nintendo potrafi zrobic ze swoja konsola jest niesamowite :o tak mnie zachecacie do tego ds'a :D ceny? wiem ze psp w media markcie sto za 649zl :) ds? nie wiem ale :D http://www.media-markt.pl/poznan_szwajcars...y/wyszukiwarka/ ladnie opisane wszytko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Zarówno DS, jak i PSP kosztują 649, ale nie kupuj w Media Expert, bo to chyba najdroższa sieć w Polsce, do tego często sprzedaje konsole (i nie tylko, paru moich znajomych nacięło się też na innym sprzęcie) w już otwieranych opakowaniach ;o Nawet w Empiku jest o kilkadziesiąt złotych taniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Pierwszy post ranmusa i od razu widać kto tutaj jest typowym PCtowcem, lub na styl pokemona lubi zabłysnąć w towarzystwie nowym gadżetem w telefonie(/sypialni?) xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Ah, dopiero załapałem znaczenie "zastosowań" ]:-> A gnysek ma avka z nowego Crystal Chronicles na DS >=O!1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Kurde TeeGee jak gada to jakby wszystko plynelo xD :blink: To komplement czy wjazd? ;) A co do gadżetowatości, to naprawdę nie warto zwracać uwagi na to jakie konsola ma "dodatkowe możliwości". Konsole są do gier, reszta to zbędne bajery, które wyspecjalizowane urządzenia i tak robię lepiej. Jeśli brakuje fajnych tytułów, to nawet najbardziej wyszukane bajerki i technikalia nie uratują danej platformy (Sega coś o tym wie ;)). Gry powinny być zawsze najważniejszym kryterium wyboru. Pablo, masz w sygnaturce Mario Galaxy :D. Highfive! Udało mi się kilka dni temu zdobyć tę gierkę. Do tej pory nie miałem czasu, żeby pograć łącznie dłużej niż godzinkę, ale już widzę, że to wspaniała sprawa. Prawdopodobnie jedna z najlepiej zaprojektowanych gier, w które kiedykolwiek miałem przyjemność grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Oczywiście zapomniałem wspomnieć, że na PSP po drobnej modyfikacji działają gry z GBA i SNESa ? (Emulatora DS nie sprawdzałem jeszcze :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Na DS gry z GBA też działają i to systemowo - nie trzeba ich kraść :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 No to na PSP gry z PSone też systemowo i też nie trzeba kraść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A ja pytam: jaki sens ma emulowanie DSa na PSP? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dobra. Kupiłem PSP i jestem w pełni zadowolony. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi