Dawidds Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 LoL... LoL... LoL... Nie zrozumiałeś mnie :P Inaczej: pokaż mi listę wsyztskich programów, które używają DirectX lub OpenGL. PROGRAMÓW. I później porównaj sobie liczbę programów z liczbą gier. Myślę, że będzie ok. 99:1... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 LoL... LoL... LoL... Nie zrozumiałeś mnie :P Inaczej: pokaż mi listę wsyztskich programów, które używają DirectX lub OpenGL. PROGRAMÓW. I później porównaj sobie liczbę programów z liczbą gier. Myślę, że będzie ok. 99:1... Bo programy użytkowe nie wymagają(są wyjątki takie jak np. Blender, który bodajże używa OGL) używania bibliotek graficznych. Używają zazwyczaj systemowych API, albo własnego systemu renderowania grafiki(bazowanego na API systemu). Poza tym taki OGL nie jest wcale taki trudny, a za to nawet tworząc grę 2d masz większe możliwości interakcyjne(rotacja według 3 osi itp.), a także możesz dodać elementy przestrzenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wypowiedz na poziomie przedszkolaka ;] 100% gry to język programowania... może kod napisany w "jakimś" języku programowania to.. 0o Takimi wypowiedziami jeszcze bardziej mącisz chłopakowi, który już widzi w DirectX render czy raczej silnik gry różniący się od gm tym że nie ma edytora.. Wypowiedź na poziomie przedszkolaka ;] Co z grafiką (teksturami) i dźwiękami? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Po pierwsze DirectX dużo nie waży, po drugie dołączany jest do każdej komercyjnej gry, więc trudno by znaleźć komputer bez Directx, no i po trzecie w Windows XP i Windows Vista przecież są już określone wersje na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Po czwarte windows działa na directX więc każdy ma directX ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Po czwarte windows działa na directX więc każdy ma directX ;d I tu się mylisz, Windows nie działa na DirectXie, tylko za pomocą WinAPI ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Aj aj aj.. pomyłka ; D Muzg mnie już boli.. idę spać.. zarywanie nocek na trójcę mom świętą (CoD4+FoF+TM) nie wychodzi na dobre.. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Moldis, weź go zdissuj, bo przecież vista korzysta z directx, a winapi jest już przestarzałe. Ciekawe czy w Windows 7 zupełnie wytną tego syfa i będą go jakoś emulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Lols ; d Wiedziałem że coś mi śmierdzi z tym WinAPI.. ale jakoś nie mam dziś ochoty na dissy ;d idę odespać... ^,,^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Vista to jest napisana w Pascalu, nie znacie się... :D Albo jeśli chodzi o M$ to w Delphi... ;F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Solmis,taa może odrazu w PERL'u? xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 @up: Nie, bo w C#! @topic: Dobra, enough! Znowu wszyscy odbiegają od tematu ("SDL vs Allegro")... xO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi