Maxius Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witajcie, Robie program do odtwarzania muzyki i nie wiem jak zrobić suwak od głośności proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Przykładowo EVENT CREATE: GML pressed = false; glosnosc = 0; EVENT STEP: GML if mouse_check_button_pressed(mb_left) and position_meeting(mouse_x,mouse_y,self) pressed = true; if mouse_check_button_released(mb_left) pressed = false; if pressed { x = mouse_x; glosnosc = x-xstart; } if x < xstart {x = xstart; glosnosc = 0;} if x > xstart + 100 {x = xstart + 100; glosnosc = 100} Głośność zapisze się w zmiennej "glosnosc". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 https://gmclan.org/up1717_11_Paski.html Tutaj masz suwaki. Ustaw głośność i starczy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 snake a może by tak na suwaku? bo nie chce vk_left i vk_right !! Proszę przeróbcie mi przykład suwaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 snake a może by tak na suwaku? bo nie chce vk_left i vk_right !! Proszę przeróbcie mi przykład suwaka. A co niby on ci dał. Znajdź tam vk_left lub vk_right, a dokonasz niemożliwego. Ah, no tak. Przecież ty nawet nie wiesz co to mb_left. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Porozmawiałem sobie z kolegą na gg, problem rozwiązany. W taki sposób, jak ktoś by chciał https://gmclan.org/up3751.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Przecież to nie jest suwak No ale dobrze że problem rozwiązany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Na suwak mi to nie wygląda... :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Rozmawiałem z autorem tematu i powiedział że nie musi być suwak. Porozmawiałem sobie z kolegą na gg, problem rozwiązany. NAUCZ SIĘ CZYTAĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Co do mojego suwaka to przecież jest zapisana wartość suwaka O.o... Wystarczy stworzyć jakiś obiekt i w STEP: GML sound_global_volume(((global.PMax[0]*global.P[0])/global.PMax[0])/global.PMax[0]); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Odświeżam. Proszę o jakiś przykład w którym można podgłaśniać i ściszać format MP3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 supersound.dll required xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 wybaczcie odświeżanie tematu, ale zauważyłem, że sound_global_volume u mnie nie działa (odtwarzanie CD), czy ktoś wie why? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Sound volume zmenia tylko soundy dodawane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 a co można zrobić, żeby regulować głośność CD???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nie no warn powinien lecieć <_< Post nad twoim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 A o reporcie to nie słyszałeś? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi