VanGogh Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Nie wiem jak zrobić żeby jeśli wciska się np. klawisz left to kąt się zmniejsza: przyjmując że ta czarna kreska to mój objekt prosze o szybką odpowiedź :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 image_angle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Nie wiem jak zrobić żeby jeśli wciska się np. klawisz left to kąt się zmniejsza: przyjmując że ta czarna kreska to mój objekt prosze o szybką odpowiedź :] create direction = 0 przy strzalce direction -= 2 w step image_angle = direction Oczywiscie moze byc na samym image_angle -= 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 if (keyboard_check(vk_left)) direction-=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 czyli jak mam zrobić Yoda chce żeby jeśli sie wciska left to kąt sie zmniejsza a jeśli nic sie nie naciska to wtedy kąt sie zwiększa Dzięki nie zauwarzyłem postów bo akurat pisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 GML if keyboard_check(vk_left) then image_angle += 4 else image_angle -= 4; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Dobra już jest ok wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Polecilbym tez zrobic zabezpieczenie, zeby nie krecilo sie ciagle w jedna strone :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi