Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Gdy włączam grę w zrobioną w gm'ie i nie jest ona w pełnym ekranie to strasznie ścina, myszą się prawie nie da ruszać, natomiast jak ją zmaksymalizuje to już wszystko jest ok. Wiecie czego to może być przyczyna i jak temu zaradzić ? ; / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Stara wersja DirectX? Sterowniki karty graficznej, albo sama karta graficzna do kitu? Etc. etc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Tymon mam directX 9 karte GF 8600 GT mimo to obraz troche miga :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Posiadam DirectX 9.0c, stery są z płytki dołączonej do karty, a kartę mam Radeona X800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 pewnie wina kart graficznej,bo ja teraz robie nową grę i jak już więcej obiektów wsadzę w rooma to strasznie tnie,a kompa mam daremnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ale nawet jak odpalę pusty room to ścina jak chol*ra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 To przejdź na starszą wersję GMa, np. 5.3A. 7.0 i 6.x mają dość spore wymagania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 ... tia.. przy procku dual 2,8 na pewno mam za słabe wymagania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Jesteś naiwny jeśli patrzysz tylko na to jaki masz procesor. Mogę się założyć, że mój laptop jest słabszy od Twojego komputera, a problemów z GM nie mam. Może to być też po prostu wina gry, może być przeładowana efektami. Choć z tego co mówisz... cóż. Może jednak mam lepszą maszynę. :P Może masz też zainstalowane jakieś syfy działające w tle. W sumie każda działająca aplikacja na Twoim komputerze może przymulić grę. Powyłączaj i sprawdź. I jeszcze raz bym sprawdził DX i sterowniki, ew. przeinstalował. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Hmm.. Ale to strasznie dziwne.. Call of duty 4 chodzi mi bez problemów a sam room w gm'ie przymula - .- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Jeśli wydaje Ci się, że GM ma niższe wymagania od CS to się mylisz. :P Prosty przykład, w szkole graliśmy sobie czasami w Q3, ale GM już odpalić nie mogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 może na Twoim kompie akurat tak się dzieje,czasem jest tak,że u jednego działa a u drugiego nie... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 ; / Ale gdy wcisnę F4 by zmienić z okna na pełny ekran to gra już przestaje ścinać i działa poprawnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Czyli to raczej wina dzialajacych w tle programow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 kto mnie zapłodni? jestem wolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Wiem, że to głupie, ale może to wina pulpitu? Jeśli masz rozdzielczość np. 1024x768 a pulpit to obraz 1x1, to się bym nie zdziwił. Wnioskuję to z tego, że gdy pulpit jest zasłonięty to wszystko ci śmiga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 @Matthew: wcale że nie głupie, mój kolega gdy włączał jakąś grę to się cięła, a gdy zmienił rozdzielczość z 1024-768 na 800-600 i już działa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Mi nigdy nie tnęło na full screenie, a mam 1024-768, czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 tia.. rozwiązałem już ten problem.. gdy ustawiłem w karcie na max ######sty wygląd to tylko gry z gm'a w nie full screenie ścinały.. hmm.. gm to dziwne cuś jest jak dla windy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Samuraj Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ja też tak zrobiłem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi