copoconaco Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Tytuł: Smart Bomb (niestety juz bez kulki) Gatunek: platformówka Opis: byla sobie planeta (bo juz jej niema), na ktorej super-cywilizacja wyginela na skutek bratobojczej wojny o niezwykly sorowiec bedacy podstawa technologii... Przez tysiace lat porzucone maszyny ewoluowaly, walczac o dostep do resztek sorowcow. Pewnego dnia, zyla notum w osadzie inteligentnych bomb energetycznych zaczela sie wyczerpywac, jako najsprytniejszy przedstawiciel swojego gatunku zostales wyslany z misja zbierania krysztalow notum aby zapewnic swoim pobratymcom energie do podtrzymywania dalszego istnienia Swiat po pradawnej wojnie jest porozrywany na unoszace sie w otchlani wyspy, pomiedzy nimi mozna sie poruszac dzieki systemowi portali - pozostalosci po systemie Blue, ktory toczyl przez setki lat walke z systemem Moloch, ktorego pozostalosci sa liczniejsze i duzo bardziej niebezpieczne... sterowanie: ctrl - odpalenie impulsu EMP - powoduje to rozpad szaruch bloczków i aktywacje portalu wyjsciowego po uzbieraniu odpowiedniej liczby krysztalow strzalki - ruch, mozna sterowac lotem wiec mozna wskakiwac na kostki nad soba. spacja - strzal 1-5 - zmiana broni q,w,e,r,t - odpalenie specjala CEL GRY: Zebrac na kazdej planszy okreslona liczbe krysztalow, a na ostatniej rozwalic bossa kolorowe znaczki po prawej u gory pokazuja liczbe klucze, wystarczy wejsc na terminal by wykozystac klucz. Download: https://gmclan.org/up3255_4_smart_bomb_7e.html rozmiar: 8 mega Autorzy: Programowanie: ja Fabuła: moje drugie ja Grafika: ja Muzyka: posklejane anarchy online Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Faaaajne uwielbiam kulki 5/5 :D Tylko postać troche za powoli chodzi i gra jest nuuudna ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nono... Gra z "duszą" masz te 5 gwizd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Dużo bugów. Musisz popracować nad silnikiem i używać "move_contact(270)" lub czegoś innego. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 bugów? wymień je, wypisz w punktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Może nie o tyle bugów, ale o detal czasami szpecący grę: czasami gdy zeskakuje się z dużej wysokości, pajączek zacina się na chwilę w powietrzu i potem spada, tak jakby w połowie lotu ustawiał mu się vspeed na 0. No i poza tym można zaciąć się w balonie (takiej ruchomej platformie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Balony beda w pelni funkcjonalne jako srodek transportu, ale fakt zdaza sie za potrafia przycisnac do sciany i sie przyblokowac na czas dluzszy... A pajaczek spadajacy ze zbyt duzej wysokosci poprostu ginie i zostaje teleportowany na miejsce startu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 @copoconaco: w swojej platformówce męczyłem się nad tym wbijaniem w ziemie, zatrzymywaniem w locie i blokowaniu na ruchomych platformach... jak będziesz chciał, mogę zapodać kodzik (na dwa pierwsze punkty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 @Matthew: od 2 dni testuje 6 plansz sprawdzajac czy nie sa za trudne, czy sa do przejscia, gdzie mozna sie znalezc w sytuacji bez wyjscia i czy nie przesadzilem z przeszkadzajkami, w tym czasie ani razu nie wbilem sie w ziemie, ani nie zatrzymalem nagle w powietrzu. Owszem zdaza sie ze Z.I.B.E blokuje sie na balonach (gdy dociskaja gracza do sciany lub tez gdy gracz wpada pomiedzy 2 balony) ale balony sa w tej chwili tylko ozdoba, ktora zostanie poprawiona gdy zaczna byc wykorzystywane jako ruchome platformy... zawsze mozna poczekaz az balon odleci jesli blokuje przejscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Odświerze temacik, super grafa :D. Nawet fajne wykonanie 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 przybylem, zobaczylem, zagralem... swietna gierka 5/5 ale jest pare rzeczy do poprawienia. mi nie zdarzyla sie wbic w balon czy zatrzymac sie w powietrzu. Do poprawienia to chyba tylko vspeed'a bo za wolno chodzi i narazie nudna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Kurde, jak próbowałem zebrać żółta kartę i rozwaliłem szare bloczki to potem nie mogłem stamtąd wyskoczyć ;/ Poza tym zebrałem przed save'm jedną czerwona kartę a po wczytaniu nie miałem jej i nie mogłem otworzyć drzwi ( tych na zachodzie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Ładnie wykonana gra, pierwszorzędna grafika, muzyka moze być(jak dla mnie troche za głośno), niestety grywalność słaba, gra jest czasochłonna. Ale naprawde jeszcz eraz brawa za wykonanie i pomysł bardzo ciekawy 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Kurde, jak próbowałem zebrać żółta kartę i rozwaliłem szare bloczki to potem nie mogłem stamtąd wyskoczyć ;/ Poza tym zebrałem przed save'm jedną czerwona kartę a po wczytaniu nie miałem jej i nie mogłem otworzyć drzwi ( tych na zachodzie ). to pecha miales mi tam przy loadzie jeszcze nie zgubilo ani razu kluczy, a co do zlotej karty to trzeba niestety odpowiednio zablokowac kolczatke i przebijac sie obok tak zeby nie spadla ci na glowe no i tak zeby zostaly jakies kostki po ktorych wyjsc mozna w sumie zlota karte warto zabrac jedynie za wzgledu na dodatkowe zycie, na pierwszej planszy wystarczy zebrac crysztaly wolnostojace i te za czerwonymi bramami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Kurde, denerwujące są takie miejsca, w które jak wskoczysz, to już nie wyskoczysz. Tym sposobem pod koniec 2 planszy utknąłem :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Niestety nie jestem kulką, więc nie mogę grać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 No nie, znowu kulki??? <_< Ale na zachętę 2/5 :thumbsup: To już za wiele. Nie dość że niepotrzebnie odświeżasz, to jeszcze nawet nie zagrałeś w grę, i zupełnie nie wiesz o co chodzi. Chyba nawet nie przeczytałeś pierwszego posta. Warn. Yoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Po co odświezasz? Pozatym nie grałes a oceniasz :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ogólnie gra nie bardzo mi się podoba (nie wiem czemu). Grafika ładna, ale wkurzają mnie czasami ten bug z zacinaniem się. :< Mimo wszystko dam 4/5... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 https://gmclan.org/up3255_4_smart_bomb5l.html - wersja 5.l troszke nowej grafiki, zmieniony gameplay (w koncu mozna sobie postrzelac), i sporo zmian ksometycznych... bylbym zapomnial: klawisze F5/F6 - zapis i odczyt dzialaja i sa bardzo przydatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrupek Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Mogłeś zostawić muzykę z poprzedniej wersji,ale i tak masz 5 gwiazd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 co mi po gwiazdach, wolal bym sie dowiedziec czy sa jakies bledy ktore przoczylem, co jest wyjatkowo niewygodne/wkurzajace i czy ja jakies wyjatkowo trudne do przejscia miejsca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrupek Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 jak spadłem w pierszej planszy na sam dół, zaczął mi dziwnie ekran wariowac. Zamiast mnie przeniesc na plansze leciałem ciągle w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 jak spadłem w pierszej planszy na sam dół, zaczął mi dziwnie ekran wariowac. Zamiast mnie przeniesc na plansze leciałem ciągle w dół. Miałem dokładnie to samo, jakiś dziwny bug. innych błędów narazie nie znalazłem, niedługo może jeszcze poszukam, ale gierka dobra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Bardzo fajna gierka, grywalność git, grafika cieczy oczy, ale......... no właśnie jest jedno ale ;p https://gmclan.org/uploader/2321/BYK.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Bardzo fajna gierka, grywalność git, grafika cieczy oczy, ale......... no właśnie jest jedno ale ;p https://gmclan.org/uploader/2321/BYK.png lol? takich bykow jest tak duzo w tej gierce ze hula hop, ty wogóle przeszedłeś 1 poziom? bo jak bys czytal uwaznie zauwazyl ys conajmniej z 3. A co do gry, fajna podoba mi sie i hodz nie lubie gier tego typu to ze szczerym sercem wstawiam ci 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 W trybie survival jeśli się nie poruszymy i naciśniemy 2 a potem spacje, postać będzie strzelała plecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 lol? takich bykow jest tak duzo w tej gierce ze hula hop, ty wogóle przeszedłeś 1 poziom? bo jak bys czytal uwaznie zauwazyl ys conajmniej z 3 Lol ? a co ja jestem od korekcji tekstow ? Ja w tych tekstach czytalem co 3 slowo albo w ogóle, a napisalem co zauważyłem..to jest śmieszne wg. ciebie ? twoja reakcja jest śmieszna :sick: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi