en_6280 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam problem chce od zmiennej 'a' typu string odjac inna zmienna tego samego typu a kompilator wywala mi blad:( Prosze o pomoc, co robie nie tak?? :( #include <iostream> #include <string> using namespace std; int main() { char ster,znak; string a=" ",b=" "; for(int m=0; m<=10;m++) { cout<<endl<<a<<" ()"; cout<<endl<<a<<" /\\"; cout<<endl<<a<<" /\\"<<endl; cin>>ster; switch(ster) { case 'a': a=a+b; break; case 'd': a=a-b; break; default : m=10; } } getchar(); return 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Nie mozna odejmowac od siebie stringow <_< Jak chcesz odjac np. "lol" od "domek nad morzem"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Nobody, nie udzielaj się w tak "trudnych" tematach, nic sensownego to nie wniosło. Jeżeli już korzystasz z wolniejszego wariantu, jakim jest klasa std::string, to proponuję skorzystać z gotowych funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 moze skożystac z funkcji replace ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jesli bardzo zależy Ci na tym odejmowaniu i bedziesz tego czesto używał, to napisz swoją klase String i przeładuj sobie "-" w taki sposób jaki wg Ciebie powinno to odejmowanie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam problem chce od zmiennej 'a' typu string odjac inna zmienna tego samego typu a kompilator wywala mi blad:( Prosze o pomoc, co robie nie tak?? :( Wystarczy trochę pomyśleć i poszukać.. funkcje.. substr,erase,replace wystarczy wybrać odpowiednią.. (najbardziej pasującą do tego co według Ciebie ma znaczyć odejmowanie stringow) p.s "klasa string wolniejszym wariantem" to jest świetne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi