M1513Q Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mam 2 problemy gra jest juz zrobiona w 90%, wiec do rzeczy: jak zrobic zeby po nacisnieciu klawicza E object 1 zmienial sie w objekt 2? Ja zrobilem tak: Przy nacisnieciu E: change object1 in to instance object2 ale nie dmienia sie. A teraz drugi problem mam kamerke ze podąza za samochodem, ale obraz sie przesuwa tylko jak jest przy rogu ekranu gry...i nie widac co jest dalej jak tak sie przesuwa i chce zeby bylo tak ze kamera sie przesuwa a samochod jest na srodku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 1. instance_change (object2, true ); 2. ustaw hBor i vBor w vievach To nie są pytania zaawansowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ale tam jest tylko "No" i "Yes" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ale tam jest tylko "No" i "Yes" Gdzie? w instance_change? przecież ja podałem kod a nie klocek Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 wiem... -_-, a ja wkleilem tam taki kod: with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true); on jest w "obj_BuyE" bo mam object i w nim mam te funkcje pod kliknieciem klawisza E, ale i tak nie dziala bo wyskakuje coś takiego: FATAL ERROR in action number 3 of Keyboard Event for E-key Key for object buy3: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true); at position 41: Symbol , or ) expected. Co jest zle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 with(sportcar) instance_change(sportcar, silnik3,true); czyzbys przecinka nie dał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 nie bo to jest jeden obiekt -_- a ten kod byl generowany przez Action Decoder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Damn: GML with ( obiektoktorymasiezmienic ) { instance_change(obiektnaktorymasiezmienic,true); } czytaj dokumentację arrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 No to sorry mistrzu, ale w kodzie nie może być spacji ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 No to sorry mistrzu, ale w kodzie nie może być spacji ;/ Że co? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 że to GML with (obiektoktorymasiezmienic) { instance_change(obiektnaktorymasiezmienic,true); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Jak sie nazywa Twój obiekt na który ma sie zmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Czy to pytanie zaawansowanych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Czy to pytanie zaawansowanych?? Czy jesteś moderatorem? @Wracając do tematu: A nie prościej tak? On Key Press E GML instance_create(x,y,obj2); instance_destroy(); ostatecznie razem z viewem: GML ppp=instance_create(x,y,obj2); view_object[0]=ppp; instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 @Mistyk: o co ci chodzi? Jak to ni może być spacji co wy gadacie? Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 @Mistyk: o co ci chodzi? Jak to ni może być spacji co wy gadacie? Oo W tym: with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true); jest spacja zamiast przecinka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Chodzi o to, że w nazwie obiektu nie może być spacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 W tym: with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true); jest spacja zamiast przecinka... No a Mistyk odniósł to do mojego kodu -.- Dlatego nie wiedziałem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true) ale nam nie ma byc spacji, bo tak sie azywa objekt... to takj nie moze byc? jak tak to zmienie nazwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Nazwa to "sportcar silnik"? Hmm tyle, że w nazwach nie moze byc spacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ?? nie może być spacji w nazwie obiektu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true) ale nam nie ma byc spacji, bo tak sie azywa objekt... to takj nie moze byc? jak tak to zmienie nazwe Albo jak chcesz miec cos zamiast spacji uzywaj znaku "_" , raczej tak jak przedmowcy nie moze byc spacji. np: with(sportcar) instance_change(sportcar_silnik3,true); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ?? nie może być spacji w nazwie obiektu ;/ jeśli nie masz zamiaru sie do niego odnosić w żadnym skrypcie - to może i być ta spacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 A jak zrobić że jak naciśnie sie na jakiś obiekt to np. object1 zmieni sie na object2 ??wiem że n00bowskie pytanie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Event Mouse Left Pressed: GML with( object1 ) instance_change( object2, 1 ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a dlaczego dlaej mi nie dziala nawet po zmienieniu nazwy (" " zmienilem na "_", nazwa sie koloruje) nie wiem co jest zle? daje kod jaki tam mam: with(sportcar) instance_change(sportcar silnik3,true); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Bo nie zmieniłeś nazwy w kodzie -.- . @Prop: Można zastąpić klasę liczbą =) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 o to sory podalem zly kod, ten przed zmiana xP bo tam tez nazwe zmienilem ale dalej nie dziala... moze cos z kodem jest zle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 pomoże mi ktoś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Tak, dostajesz kolejnego warna za double post. Skorzystaj z mojej wersji kodu, jeżeli tamta nie działa. (tego kilka postów wyżej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi