copoconaco Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Tytuł: tytuł gry tymczasowo "Shan Vaola" Gatunek: rpg+h&s Opis: mieliśmy pecha "zeżmijeć" - staliśmy się ka-ira, mrocznym magiem, który swą siłę czerpie z bólu i cierpienia. Jako poczatkujacy mistrz czarnej magii kryjemy sie w podziemiach miasta Shan Vaola, które swoja droga siegaja bardzo głęboko i których historia powstania siega wiele wiekow wstecz... Jako że dopiero zaczynamy swa karierę, nasza moc nie jest imponujaca a ilosc znanych zaklęć nie oszołamia. Musimy uważac na zwyczajne (no nie do konca) szczury i innych mieszkancow podziemi. Nie wspominająć o Elicie, Srebrnych magach którzy bez litosci tropią i zabijaja lub umieszczaja schwytanych ka-ira w "domach godnego odejścia" (gdzie i tak odwalają kite) Tymczasem nasz bohater budzi sie w jakiejs dziurze nie pamietajac niz z ostatniego tygodnia, a stan w jakim sie znajduje wskazuje ze nie jest to wynik tegiej popijawy... Wyglada raczej ze bardzo wielu ktosow staralo sie naszego zmija ukatrupic. Slaby i wycienczony z pomoca dziwnego pustelnika zabiera sie za odzyskiwanie sil - co w wypadku mrocznego maga oznacza czerpanie sily z krzywdy i cierpienia innych, wiec nie pozostaje nam nic innego jak rozejzec sie za jakas spokojna goblinska wioska, aby zmasakrowac jej zielonych mieszkancow... dokładniejsza instrukcja pod F1 klawisze 1-5 - zmiana zaklec q,w,e,- to skroty do paska z elixirami itp Download: https://gmclan.org/up3255_4_Shan_Valoa_5i.html Rozmiar pliku: ok 7.5MB Autorzy: Programowanie: Ja + 'Lighting Engine: Pheonix101' + zmodyfiowany przykład losowania planszy z 64digits Fabuła: cóż... czerpię pełnymi garściami z opowiadań Agnieszki Hałas Grafika: ja i tylko ja Muzyka: powyciagana tu i tam z neta Screeny: http://www.gmclan.org/uploader/3255/Shan_Valoa2f.jpg http://www.gmclan.org/uploader/3255/Shan_Valoa_3m.jpg i najnowszy: https://gmclan.org/uploader/3255/Untitled_1.jpg https://gmclan.org/uploader/3255/tele.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 screeny dobrze wygłądają jak zagram to ocenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Swietna gra :) Bedzie nastepny hit :P jeden blad: ERROR in action number 1 of Draw Event for object obj_chmura_mocy: Trying to draw a non-existing sprite. Jeszcze jest mozliwosc ze potworek i beczka generuja sie w jednym miejscu i sie blokuje, tak to nie ma zadnych bugow. Game play miod 5/5 czekam na nastepne demka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Gra muli się strasznie ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Kryniak nie wiem czemu ci się muli u mnie gram normalnie a gra jest nawet nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Gra muli się strasznie ;/. zainwestuj w nowy sprzet :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Fjane nawet, ale: ERROR in action number 1 of Draw Event for object obj_chmura_mocy: Trying to draw a non-existing sprite. x100 Poza tym zrezygnuj z GMowych wiadomości i efektów - particle rox! B) zainwestuj w nowy sprzet tongue.gif To nie jest dobre podejście :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 A ja nie pogralem , szkoda :P , odpalilem i mialem jak poruszalem myszka po ekranie z 10 sekundowe , nawet dluzsze przyciecia . Czy to spowodowane tym systemem widoku (swiatel czy jak to tam sie zwie) czy cos , nie wiem :P Wiem tylko tyle narazie ze sobie nie pogram ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 @up: to zapewne wina automatycznie ignorowanych błędów :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 hmmm a mi wyszstko ładnie chodzi tylko kursor się muli :blink: dlatego narazie 3/5 EDIT: O!czyli ten sam problem co driger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 hmmm a mi wyszstko ładnie chodzi tylko kursor się muli blink.gif | V to zapewne wina automatycznie ignorowanych błędów :| :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 no znowu tych ignorowanych bledow nie bylo tak duzo, tylko ten zgubiony sprite... poprawione, zuploadowane niestety, bez oswietlenia nie bedzie wygladac tak ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 no znowu tych ignorowanych bledow nie bylo tak duzo nie? :D U mnie w logu było z 80 ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 bo jak cos sie w draw rysuje to co step, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 bo jak cos sie w draw rysuje to co step, nie? No i to powoduje zawieche gry,nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Nadal to samo :P Jak odpalam gre przez 5 sekund okolo jako tako mi chodzi a potem juz totalna zwiecha kompa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dokładnie to: draw = 3 stepy Kto dał 1 gwiazdkę? Z pięciu zrobiły się trzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 sprite odnaleziony, cienie odswiezane co 2 stepy, troche skacze... link usuniety wersja nieaktualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Oprócz ciekawie powiewającej pelerynki i światła nic mi się nie podobało... pewnie dlatego, że kod gry nie jest za grosz zoptymalizowany/źle napisany, i gra okropnie się muli na sprzęcie Duron Athlon 2.2 1,8Ghz 512RAM GeForce 4 MX O ile pomysł jest ciekawy o tyle chyba brak trochę umiejętności. PS: Może oświetlenie zostało gó*niano napisane xD? Ja daję 3 gwiazdki za szybkość gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 @Matthew : Pewnie Michoł ktory jest z lekka nerwowy albo marciocia ktora nie lubi przypraw do zup "magi" ale za to ma bardzo smieszne zarty ( Chociaz nie powinienem tak pisac gdyz jako jedna podjela probe zrobienia remaku NFS , mowa o F1 Race) . Copoconaco , na jakim Ty kompie robisz ta gre ? Moglbys przyblizyc trochu ? @pablo1517 , to ja troche na gorszym sprzecie to odpalam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dokładnie to: draw = 3 stepy Kto dał 1 gwiazdkę? Z pięciu zrobiły się trzy? 0o ktos tu zazdorsci, wkoncu pojawia sie cos dobrego w morzu tego chlamu co tutaj plywa, a ktos daje tej grze cienka ocene i nawet sie do tego nie przyzna ;[ Nowa wersje sprawdze za jakis czas, bo teraz nie mam czasu ale jeszcze kilka uwag: - zrezygnuj z tego GMowego menu jak sie pytacz czy ktos chce wejsc do nowego poziomu. - gdy wchodze do nowego roomu czary mi przeskakuja na te 'poczatkowe' no i np. automatycznie sa rzucane czary takie jak swiatlo. Wnioskuje z tego ze poprostu w nowym roomie jest nowy obiekt naszej postaci i wszystko wraca do stanu jakbysmy dopiero zaczynali gre. - zrob ladny interface, klocek z czarami czy plecakiem czasami wchodzi mi na ekran gry. - gdy wchodze do inventory zatrzymaj gre, czy cos, bo jak zle klikne moja postac gdzies idzie gdy ciagle mam caly ekran zasloniety plecakiem, ja tu chce spokojnie zmienic moj ekwipunek a mnie zabijaja w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ja cie, nawet u mnie tnie, na 2gb ramu, 2,21GHz, i GF8500GT@256Mb :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 jesli chodzi o szybkosc kompa: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz, 3010 MHz x2 + 1GB ramu ide robic catch the clowna, moze nie bedzie sie ciac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Bo copoconaco robi ignorowanie błędów... Wyłąćż JE!!!!!!!!!!!!1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 jesli znasz cudowny sposob na wylaczenie bledow to sie podziel, ja je usuwam na bieżąco, i jak bys nie zauwazyl nawet juz nie tworzy loga z errorami, bo takie nie wysetwpuja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 (...) juz nie tworzy loga z errorami, bo takie nie wysetwpuja... no, nie tworzy bo: Bo copoconaco robi ignorowanie błędów... Ustawianie niezdefiniowanych zmiennych na 0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 W pierwszym roomie juz jest lepiej , lekko mi kursor przycina ale jest dobrze , ale jak juz schodze nizej , to mam natychmiastowa zwieche . Ale tak to fajnie nawet to wyglada . Jakbys sie postaral to bylby kolejny dobry tytul na gmclanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Jakbys sie postaral to bylby kolejny dobry tytul na gmclanie. Troche do dobrego tytułu mu jeszcze brakuje :P Przede wszystkim gra na razie jest nudna - popracuj and questami, fabułą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Troche do dobrego tytułu mu jeszcze brakuje :P Przede wszystkim gra na razie jest nudna - popracuj and questami, fabułą :) Tak ale widac ze jest kolejnym co sie STARA , a nie robi gre tylko po to zeby zrobic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 jesli znasz cudowny sposob na wylaczenie bledow to sie podziel, ja je usuwam na bieżąco, i jak bys nie zauwazyl nawet juz nie tworzy loga z errorami, bo takie nie wysetwpuja... Rozwiązuj je w inny sposób. Może postaw jakiś warunek, ale broń Boże ignorować błędy! Gdy wejdę po schodach to gra mi się zawiesza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi