Drwal Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Robię platformówkę i mam "object_1" jest to obiekt hero oraz ruchomy obiekt(ma ruchomego sprita). I gdy on ma stycznośc z obiektem "solid" to spowolnia tempo ruchu. Jak to naprawic? :) P.S Nie umiem pisac litery "cie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Wytłumacz to dokładniej bo ja nie kapuje EDIT: a może ma zaznaczone bounce against solid objects? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Wytłumacz to dokładniej bo ja nie kapuje EDIT: a może ma zaznaczone bounce against solid objects? Mam obiekt który ma ruchomego sprita. I ma on ten cały kod z FAQ'u. I teraz gdy idzie w lewo spowalnia się jego ruch. Mam też tam image_xscale=-1 oraz image_xscale=1 są dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Mowisz ze ci spowalnia kiedy tkniesz jakiegos obiektu to daj obiektowi maske i bedzie gites gitara :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 I nie działa :unsure: Edit:// Zaraz dam przykład mojego problemu nie gre! W uploaderze. https://gmclan.org/up3467_11_Kopia_plik.html Gnysku! Mam zepsutą klawiaturę inne znaki piszę nie widzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 P.S Nie umiem pisac litery "cie". Tak samo jak literę ś,ź,ż,ą,ł,ó tylko naciskasz c (Prawy Alt +C). Już umiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 1.odznacz kolizje precyzyjna w spricie pieska lub prawidlowo zastosuj maske... 2. ctrl+alt+del, znajdz proces "CCC" jesli jest zakoncz go, bedziesz mogl pisac "ć" (prawdopodobnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Mam zaznaczone "precise colision checking" czy to to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 tak to to, odznacz to, tak aby ten kwadracik byl pusty, czyli nie bylo w nim fajeczki/ptaszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 najprawdopodobniej to to :P jak pisalem to nie bylo tego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Dziękuje wszystkim temat zamykam! (DZIAŁA!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi