Dżamper Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Robię wyścigi no i trzeba podstawić jakiegoś itemka z tyłu... :D A więc pytanie: jak wykryć gdzie jest punkt oddalony o ileśtam pikseli od tyłu wozu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 GML lengthdir_x(direction,distance); lengthdir_y(direction,distance); Pokombinuj z tym. Podpowiedź do samochodu 32*32 z originem w środku: GML lengthdir_x(direction+180,16); lengthdir_y(direction+180,16); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Autko mam 16x16 i coś mi nie wychodzi :/ Obiekt w ogóle się nie pojawia. instance_create(lengthdir_x(direction+180,8),lengthdir_y(direction+180,8),objBanana); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 lengthdir_x(len,dir)+x lengthdir_y(len,dir)+y =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 nie wiem czemu nadal nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 GML instance_create(lengthdir_x(8,direction+180)+x, lengthdir_y(8,direction+180)+y,objBanana) w nawiasie pierw odległość, potem kierunek !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 obiekt się pojawia, ale jakieś 200 pikseli w prawą stronę (mapy, nie auta)... Oo BTW gdy usunę to +180 to pojawia się bliżej... OoOo --- EDIT: Korzystając z wniosków powyżej wkońcu wymyśliłem - wystarczyło zamienić miejscami direction+180 i 8 xD Dziękuję za pomoc wszystkim którzy mi pomogli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 pff.. a co ja napisałem. Jaklub się pierdzielną z kolejnością to co napisałem wyżej jest OK =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi