Ludzix Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Tytuł: HoodWood Gatunek: przygodówka Opis: Pastelowy rozbitek rozwiązuje zagadki na wyspie z farb olejnych, aby się z niej wydostać i przy okazji czegoś dowiedzieć :) Download: http://www.box.net/shared/pdlnza7dg4 Rozmiar pliku: 6,9MB Autorzy: Programowanie: Ludzix Fabuła: Ludzix Grafika: Ludzix Muzyka: Studio Cutz Screeny: Gdyby gra nie chciała się odpalić, skopiujcie http://rmxp.pl/download/RGSS102E.dll do System32 =) I trochę o systemie używania przedmiotów: Aby użyć przedmiotu na człowieku lub miejscu (np. strumień), zaznacz przedmiot, wybierz sześcian + postać, podejdź do odpowiedniego miejsca i wciśnij klawisz akcji (spacja, Enter, C). Aby łączyć przedmioty, zaznacz przedmiot, wybierz sześcian + sześcian i wybierz drugi przedmiot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Testuje zaraz dam edita, wyglada ciekawie :P i oryginalnie Edit: -Fajna muza -Ładna malowana grafika, ladnie to wygląda -Dodał byś podpisy co oznaczają te chieroglify w menu -Szkoda ze intro tak powoli idzie -Menu czasem przeskakuje o kilka pozycji -Napisał byś ze zrobiłes to w rpg markerze XD (a nie ja juz shock jak patrze na to ze co on w gm potrafi xD) -Fabyła troszke kicz XP -Zlituj sie XD Obrazki zamiast tekstu rozmowy?! XD Dam 3/5 na zachete :P Popracuj jeszce trośke nad tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 @Shylios: To przecież było robione w RPG Maker XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Dlaczego nazwa przypomniała mi Neverhooda? :P A gra nie jest zła, choć zupełnie nie wiem co robić. Grafika ładna. Ruch gracza jest trochę zbyt ograniczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ludzie, co za różnica w czym robisz - byle byś nie odwalał chały, a będzie dobrze. Mózgi wy moje. Fajne screeny Ludzix. Tsukuru to za mało dla Ciebie, ni? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 3/5. Może być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Gra wygląda na fajną, daje 6,5/10 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Interesujące screeny. Któregoś dnia pewnie ściągnę i wybadam dokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ciekawe screeny. Ocene podam w edicie. Tylko se pogram. EDIT: Nastepny mistrzu co postanowił pokazac gre zrobiona w innym programie niz gm na forum gma. ZAL. Wracajac do gry troche bez sensu. Ale 2/5. Przejdz na gm bardziej ci sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Lol gierka zrobiona RMXP ale mam wrażenie że nie jest twoja i że kiedyś ją gdzieś widziałem. Niecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Grafika powala na kolana : ) Ale czy to aby napewno nie gotowy silnik ? O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 O co w tym chodzi? Znalazłem jakiś patyk, i co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Gra jest jego - była wydana wcześniej na Tsukuru Archive jak na RM XP to daje 4/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Z jedną osobą musisz pogadać dwukrotnie. Dostaniesz coś, co może się przydać komuś, jeżeli dobrze tego użyjesz =D Hint: wody nabiera się ze strumienia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ericon Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Grafika 4/5 Muzyka 3.7/5 Grywalność 4/5 Wykonanie 4/5 Razem 4 gwiazdki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil795 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 <_< Ludzie i co z tego że robi w RPG Maker??? Czy to nie wiem zakazane, są inne opcje w RPG Maker niż w Game Maker, może grę którą chciał zrobic nie umiał w GM??? Screeny wyglądają zachęcająco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Wow extra gierka nie wiem czy twoja, ale jak tak to gratulacje. Jestem pełen podziwu tej olejowej grafiki i wogule wykonania. Fajna muza, ładna grafa, wciagajaca fabuła :), ładne wykonanie = 5/5 :) Tylko szkoda, że niepodpisałes tych ikon w menu, czekam na 2 część :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 To tylko demo, cały czas nad nią pracuję =) W pełniaku będzie m.in. więcej zagadek i cutscenki do większości wykonywanych akcji ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 EDIT: Nastepny mistrzu co postanowił pokazac gre zrobiona w innym programie niz gm na forum gma. ZAL. Wracajac do gry troche bez sensu. Ale 2/5. Przejdz na gm bardziej ci sie przyda. I mistrzunio co nic nie potrafi.bez obrazy. Hmm,gra podobna do "wacków",tam też trzeba było rozmawiać i rozwiązywać zagadki. Ściągne i ocenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Hmm,gra podobna do "wacków",tam też trzeba było rozmawiać i rozwiązywać zagadki. Ściągne i ocenie. Wacki rulez : ) Ta gra też : ) Bardzo dobre wykonanie : ) Kiedy ty się nauczyłes takie gry robić ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Robię w RM od 2002 ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 A ja od 2005 :boxed: A co do gry to bardzo mi się spodobała :) Grafika, muzyka, fabuła... wszystko się ładnie klei :P jak dla mnie 4/5 :) trza czekać na fulla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Robię w RM od 2002 ^_^ Ludzix - Ja również ;) A no zapomniałem ocenić 5/5 jak na RM ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 A co wy się czepiacie, że robione w RM? Przecież... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 @Kryniak: Po prostu niektórzy mają kompleksy, jak widzą lepszą grę od tych co oni robią, zrobioną w prostszym programie od Game Makera :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Ohohoo bardzo spodobała mi sie gierka i to jeszcze w RPGM :P przejdźmy do rzeczy :P : GRAFIKA: 8 / 10 - bardzo fajne "pastelowe" kolorki ;) DŹWIĘK I MUZYKA: 7,5 / 10 - ładnie do tego pasuje ;) OCENKA: 4/5 ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi