PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jak w c++ Visual (pisze w VCEE 2010) zrobić,aby otwierał się linmk podany przezemnie w domyślnej przeglądarce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 shell execute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 shell execute "link"; Co mam źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To że nie czytasz dokumentacji. ShellExecute(NULL,TEXT("open"), TEXT("http://msdn.microsoft.com"), TEXT(""),NULL,SW_SHOWNORMAL); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 A nie wystarczy ShellExecute(NULL, "open","http://adres-strony",NULL,NULL,SW_SHOWNORMAL); ? edit: chociaż ta wersja wyżej od Makarego jest pewniejsza w sumie, jak tak poczytałem na sieci o problemach z działaniem tej funkcji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To do C++ jest dokumentacja ?? A propo, twój kod niedziała albo coś źle robie :/ Może niemam jakiś bibjotek ?? 1>------ Build started: Project: Dark Orbit Quick Start, Configuration: Debug Win32 ------ 1> Dark Orbit Quick Start.cpp 1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(84): error C2065: 'NULL' : undeclared identifier 1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(84): error C2065: 'NULL' : undeclared identifier 1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(84): error C2065: 'NULL' : undeclared identifier 1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(84): error C2065: 'SW_SHOWNORMAL' : undeclared identifier 1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(84): error C3861: 'ShellExecute': identifier not found ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ========== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jakby nie było do C++ dokumentacji, to nikt by go nie znał, poza jego twórcami :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 ale co mam źle ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Spróbuj dorzucić #include <shellapi.h> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To po dożuceniu mam: \v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Windows.Forms.dll' 'Dark Orbit Quick Start.exe' (Managed (v4.0.30319)): Loaded 'C:\WINDOWS\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System.Drawing\v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Drawing.dll' 'Dark Orbit Quick Start.exe' (Managed (v4.0.30319)): Loaded 'C:\WINDOWS\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\System.dll' The program '[3924] Dark Orbit Quick Start.exe: Managed (v4.0.30319)' has exited with code 0 (0x0). 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2086: 'int EXTERN_C' : redefinition 1> C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(59) : see declaration of 'EXTERN_C' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'HINSTANCE' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2086: 'int DECLSPEC_IMPORT' : redefinition 1> C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(59) : see declaration of 'DECLSPEC_IMPORT' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'STDAPICALLTYPE' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2086: 'int HINSTANCE' : redefinition 1> C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(71) : see declaration of 'HINSTANCE' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'FindExecutableW' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2086: 'int STDAPICALLTYPE' : redefinition 1> C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(59) : see declaration of 'STDAPICALLTYPE' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2065: 'LPCWSTR' : undeclared identifier 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2146: syntax error : missing ')' before identifier 'lpFile' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(83): error C2059: syntax error : ')' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'DECLSPEC_IMPORT' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2086: 'int EXTERN_C' : redefinition 1> C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(59) : see declaration of 'EXTERN_C' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'LPWSTR' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2086: 'int DECLSPEC_IMPORT' : redefinition 1> C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(59) : see declaration of 'DECLSPEC_IMPORT' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2143: syntax error : missing ';' before '*' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'CommandLineToArgvW' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2040: 'STDAPICALLTYPE' : 'int *' differs in levels of indirection from 'int' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2065: 'LPCWSTR' : undeclared identifier 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): error C2146: syntax error : missing ')' before identifier 'lpCmdLine' 1>C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A\include\shellapi.h(89): fatal error C1003: error count exceeds 100; stopping compilation ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ========== Pracuje w Widow form aplication Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 to jak pracujesz w .NET, to używaj tychże jego assembly windowsowych. http://www.pcreview.co.uk/forums/equivalen...t-t3047033.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ale z tej stronki niewiele łapie bo słabo u mnie z angielskim :/ Napisz po pol. proszę :) A może da mi ktoś przykład na MS VC++ EE 2010 w windows form aplikatji ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 #include <cstdio> #include <cstdlib> int main() { system("explorer http://google.com"); return 0; } na bardzo krótką metę wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To ma być na VC++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 DAjcie może jakiś przykład dla Widows Form :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 nie. poszukaj sobie. to nie jest trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tylko czemu nikt mi niepotrafi dobrze powiedzieć, żaden z waszych przykładów niedziała... Co za problem zrobić przykład skoro to takie proste ?? PS:: MI TO JEST BARDZO PILNIE POTRZEBNE !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 DAjcie może jakiś przykład dla Widows Form )) A może da mi ktoś przykład na MS VC++ EE 2010 w windows form aplikatji ?? http://lmgtfy.com/?q=windows+forms+c%2B%2B lub http://lmgtfy.com/?q=windows+forms+c%2B%2B+example Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 CYTAT DAjcie może jakiś przykład dla Widows Form )) CYTAT A może da mi ktoś przykład na MS VC++ EE 2010 w windows form aplikatji ?? http://lmgtfy.com/?q=windows+forms+c%2B%2B lub http://lmgtfy.com/?q=windows+forms+c%2B%2B+example Twój głupi hamski chamski i niczego niewnoszący "post" nie był potrzebny, niepomogło nie pomogło !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tu masz krok po kroku jak zrobić aplikację okienkową w VC++ 2010. Bez angielskiego ani rusz niestety. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms...4(v=vs.80).aspx Twój głupi hamski i niczego niewnoszący "post" nie był potrzebny, niepomogło !!! *chamski *nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Umiem robić aplikacje okienkowe !!! Chodzi o te odsyłacze w wersji windows form !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tobie nie da się pomóc. Zabierasz się za coś o czym nie masz zielonego pojęcia i oczekujesz porządnej lektury od ludzi do których dzieli Cię przepaść poziomów. Mierz zamiary na możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ludzie, czy odsyłacze to tak dużo, chce zrobić buttony z odsyłaczami pierwsze umiem odsyłaczy nie, czy to takie trudne dać tut ?? A po za tym nie wyglądasz mi za osobnika mądrzejszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Widać dla Ciebie to dużo skoro nie jesteś w stanie tego zrobić. Odpowiedź już padła. Jeśli nie jesteś w stanie z niej skorzystać to zajmij się czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 http://support.microsoft.com/kb/224816/pl Uruchamianie domyślnej przeglądarki sieci Web z aplikacji (...) Jeśli aplikacja została napisana w programie Microsoft Visual C++, wywoływanie interfejsu ShellExecute jest opisane następującym kodem. LONG r = ShellExecute(NULL, "open", "http://www.microsoft.com", NULL, NULL, SW_SHOWNORMAL); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 A po za tym nie wyglądasz mi za osobnika mądrzejszego... A ty tym bardziej... Poszukaj jak tworzyć buttom, a następnie dodaj do niego akcję(otwieranie strony)(kod wyżej), wszystko jest na google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Cytując wielkiego uczonego: <Cytat> Czy ktoś do holery umie to zrobić czy wszyscy tylko udają, bo nikt niepotrafi mi pomuc, czy to takie trudne?? Gnysek, liczę na cb :D Tylko ty w VC++ potrafisz coś mądrze wytłumaczyć :/ Bo na innych nie ma co... EDIT niezauważyłem postu 2xwyrzej Edit2: Button i akcję kliknięcia umiem, aż tak głupi niejestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jesteś równie tępy co gwóźdź wbijany w beton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 On nie jest tępy, on jest ułomny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Edit2: Button i akcję kliknięcia umiem, aż tak głupi niejestem To co za problem podstawić pod event to co ci wyżej podałem? LONG r = ShellExecute(NULL, "open", "http://www.microsoft.com", NULL, NULL, SW_SHOWNORMAL); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi