KozakPL Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam.Jestem nowy na tym forum(dziś zrobiłem konto).Widziałem że nie ma więc tak na dobry początek zrobiłem Prosty przykład wykorzystania 2 języków wczytywanych z txt.Może się przydać początkującym "Programistą" :D Download: https://gmclan.org/up5646_4_Przyklad_Jezykow.html EDIT: Programistom* Ale kicha xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 To już lepie chyba na plikach ini. A najlepiej na mapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Nudziło mi się i dodałem jeszcze 3 języki xD Niemiecki,francuski i włoski ciach: Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 początkującym "Programistą" :lol: programistom jak już. a przykład w gmk yh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 eltix: Napisałem w Edit...jestem dyslektykiem...;] Gnysek: txt nie wiele zajmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 2/5. Dlaczego? execute_string... Pomysł może i fajny, ale wykonanie tragiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Serio to bym na to nie wpadł :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Pomysł dobry, ale tak jak mówił ktoś wyżej wykonanie tragiczne, lepiej takie menu rysować w pętli :P Pomysł = 4 Wykonanie = 3 Suma = (4+3):2 = 7:2 = 3,5 Czyli zaokrąglając w góre 4/5 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 hehe xD Dzięki...Dopiero się uczę GM'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 No to jeśli się uczysz, to pamiętaj żeby nie używać execute_file na plikach które można łatwo z edytować i wpisać skrypt który może wyciągnąć wszystkie dane z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Tera wybór przez 1 lub 2 https://gmclan.org/uploader/5395/Przyklad_Jezykow.gmk pliki inne te same ale z packi farkraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmitak Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jak na początek to fajny przykład. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Bardzo fajny dla tych, którzy chcieliby z daną grą zrobić wszystko... Przecież do tamtego kodu można dopisać cokolwiek, jakikolwiek chcemy kod a on się wykona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 kiedyś via kod próbowałem. ale paszet wyszedł a do takiego drawtext nie w kodzie jak włozyc bo get_sting(t1) nie działa a nieche mi się przerabiec POŁĄCZONO: sry za doble ale czmu mi tan kod nie działa? drawTxt(view_xview[0]+32,view_yview[0]+32,'string(t6) '+string(lives)); drawTxt(view_xview[0]+5,view_yview[0]+5,'string(t7) '+string(score)); drawTxt(view_xview[0]+150,view_yview[0]+5,string(nazwa)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Gnysek: txt nie wiele zajmuje Tak, ale wiesz, że w ten sposób otwierasz drogę do całkowitej edycji Twojej gry, do tego stopnia, że można w niej dodać nawet nowe poziomy i obiekty bez edycji źródła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 to zrób to z pk3 np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Najprostszym z najlepszych sposobów do zrobienia czegoś takiego jest plik INI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Na SG jest Przykład pt.:"Paczki", urzyj go i tyle tylko za pomocą TCUP 2.0 otworzysz plik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Heh...wpadłem na pomysł :D :D :D Jak skończe to dodam :D :D :D Tego jeszcze nie było :D :D :D EDIT:Albo nie xD Dorobie coś do tego przykładu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Dodaj szyfrowanie, no i może się uda :P Bo wtedy nawet jak co dopiszemy to za wszelka cene sproboje nam to odszyfrowac, wiec wywali error, bo nie wie co z tym robić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi