Kargul Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam, otoz chce zrobic gre MMORPG lub w TCP IP. Sciagalem wiele przykladow, jednak zaden nie dziala. Mam zarejestrowanego GM'a i mam pytanie. Czy ktos moglby mi dac jakis kurs gdzie moge takie cos zrobic w gamemakerze? :rolleyes: Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Na stronie głównej. Zakładka Game Maker --> Przykłady. Przykład MMO Stworzony przez Tymona :) EDIT. Nie jest to kurs, ale bardzo ładny przykład na stworzenie MMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Wiem, sciagnalem ten przyklad ale nie chce mi sie z tym polaczyc. Ciagle pisze ze jest blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 A masz jakieś zabezpieczenia, firewall, proxy ?? A zmieniałeś coś w tym przykładzie? Bo u mnie wszystko ładnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Mialem wlaczona zapore. Jednak wylaczylem ja i nadal niedziala. Pojawia sie takie okienko: Błąd podczas połączenia! I mi sie wylacza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Daj screena. Bo nie miałem żadnego błędu w tym przykładzie to nie wiem. A zmieniałeś coś w tym przykładzie? EDIT. Przeczytaj kod przykładu. Tam jest, że jeśli nie stworzysz serwera to musisz podać adres IP. A raczej chyba nikt nie zakłada serwa nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Nic nie zmienialem. Screena nie moge dac bo nie mam go w necie, jednak wyskakuje okienko takie samo jak "podaj ip" tylko zamiast tego pisze: Błąd podczas połączenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 A bierzesz Host czy dołączasz sie do sesji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Wlaczam dwa programy na raz i pierwszym daje host a drugim dolaczam sie. I przy dolaczaniu wyskakuje okienko: Nie można się połączyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Nie można na jedno IP EDIT. Tak samo jakbyś chciał grać w gry online jednym komputerem na 2 kontach ( mam na myśli wp albo coś ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Nie można na jedno IP EDIT. Tak samo jakbyś chciał grać w gry online jednym komputerem na 2 kontach ( mam na myśli wp albo coś ) Taa, śmieszne. Kargul, musisz podawać to samo IP w dołączaniu (127.0.0.1 - localhost) lub www.whatismyip.com i wpisujesz te ze strony... :) Ale jak masz radiówkę lub przez router, to najlepiej na localhoście popróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 MMORPG lub w TCP IP A co ma typ gry do protokołu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi