hudy0070 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Tytuł: Beyblades Gatunek: nie mam pojęcia Opis: jeżeli oglądaliście Beyblade to wiecie mniej więcej o co chodzi. Gra polega głównie na pojedynkach ale nie koniecznie, mapa ( mam nadzieję ) będzie dosyć duża, żeby można było sobie powalczyć z różnymi przeciwnikami. Co do fabuły jeszcze nic nie wiem, gra jest dopiero w zalążku, sam system walk ale już niedługo postaram się włożyć demko/betę i zobaczycie co i jak. To co widzieliście we wcześniejszym demie... Nie ma już prawie nic wspólnego z tą grą poza nazwą i dyskami :P. Autorzy: Programowanie: ja Fabuła: ja Grafika: ja Muzyka: jeszcze nie ma Screeny: Screen 1 Screen 2 Nowe ( 11 marzec ): Screen 3 Screen 4 Zdjęcia były zmniejszane dlatego wyglądają trochę źle, nie ma tam prawie nic poza tymi bączkami, na tym etapie w programowaniu jestem. Zrobię ten system walk a reszta to już z górki będzie. Jak czegoś będę potrzebował to napisze. Na teraz to ja bym już nawet grafika potrzebował :), z muzyką zobaczymy co i jak, jak sądzicie jakie klimaty by tu pasowały? Nowe ( 18 kwiecień ): Screen 5 Screen 6 Screen 7 Nowe screen, na jednym udało mi się nawet uchwycić efekt ^^, piszcie co o tym sądzicie. Nowe ( 23 kwiecień ): Screen 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 jak to jest na podstawie tej bajki kocham cię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Hmmmm, jakby nie patrzeć to jest na podstawie bajki, fabuła raczej i bohaterowie chyba raczej też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 jakby nie patrzeć to jest na podstawie bajki, fabuła raczej i bohaterowie chyba raczej też nie. Rozwiń myśl. A gra zapowiada się nudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 dać kolesiowi grafikę od copo i kod psichixa i by była giera wyczepista :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 jak to jest na podstawie tej bajki kocham cię Bajka - krótki utwór literacki, wierszowany lub pisany prozą, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie) >=O Wracając do tematu, zripuj sobie grafikę z gry na GBA :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja nie chce żeby to wyglądało jak inne gry tego typu, to ma być coś nowego o czym się przekonacie :), może niedługo wstawię nowe screeny to się dowiecie o co mi chodzi. CYTAT jakby nie patrzeć to jest na podstawie bajki, fabuła raczej i bohaterowie chyba raczej też nie. Rozwiń myśl. A gra zapowiada się nudno. Chodzi mi o to że pomysł na grę jest z ... kreskówki ? Fabułę i bohaterów sam będę musiał wymyślać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 "Beyblades, długo na to czekaliście..." - wcale nie! Na scrinach widać putkę i dwa cosie, jeśli tak to będzie wyglądać to ja na to nie czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Jedwabisty pomysł! Nie, nie oglądałem bajki ale jak byłem mały rozchrzaniałem innym ich spinnery (ok. 3-5) moim tzw. "żelazkiem" - (Był cały z metalu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 co to za bajka? ale żeś opisał temat. na obrazkach widze jakieś gwaizdy. to bedzie ta walka? na czym to ma polegać? z Twojego opisu gry nie wiem nic. opisz coś a nie że jak ktos ogladał bajke to wie. a reszta niech spada nie? albo ma sie domyslas? phy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Reszta może odwiedzić przecież wikipedię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Bajka - krótki utwór literacki, wierszowany lub pisany prozą, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie) >=O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Urozmaiciłem rozgrywkę walki dysków dodając skile, gracz będzie miał prawdopodobnie 5 skili przez całą grę tylko zastanawiam się czy z możliwością rozwoju czy nie i czy będzie mógł je wybierać na początku gry czy będą z góry ustalone czy może też z przyrostem doświadczenia będzie sobie mógł wybierać. Komputerowy gracz będzie pewnie miał random skili przed każdą walką. Może walnę jakiegoś blura jeżeli dam rade. A i jeszcze bym zapomniał :P, dodałem fajny efekt graficzny ( jak dla mnie ), ale nie udało mi się go sfotografować za szybki skubaniec jest ;P. Jak macie jakieś pomysły, grafiki, muzykę itp to ja się wcale nie obrażę XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Pograj w Beyblades na GBA, mówiłem ci ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Jeżeli masz pisać bezsensowne posty nie wnoszące nic do rozmowy to nie pisz, proszę cie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Ale dlaczego to nic nie wnosi? Ta gra może ci dać naprawdę dużo pomysłów na walki, system itp :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Racja. Ściągnij sobie GameBoyAdvance i Beyblades. Nawet na fona gierka taka jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Mam prośbę do was, otóż potrzebuje kilkunastu nazw miejsc ( góry, rzeki, pustynie, itd, itd ), imion dla gracza lub NPC, nazwy paru miasteczek, i nazwy jakiś postaci fabularnych, jeżeli wam to pomoże ( raczej pomoże ) to niedługo wstawię jakąś betę mapki. Nazwy klimatyczne oczywiście, jeżeli ktoś bardzo pomoże to mógłbym nazwać jego nickiem któregoś NPC, klimat - średniowiecze ( niespodziewanka :P ), po jakieś informacje pytać, zaraz powinienem odpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Miasto - Arkantis Rzeka - Nirva Góra - Helios Pustynia - Avra Słabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dobre :), tutaj macie mapkę, powinna pomóc, jak wyżej napisałem jest to wersja beta więc coś może się zmienić. mapka Co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Niezbyt pasuje do gry :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Miasta: Horato, Gaemno Góry: Tharno, Ceob Pustynie: Navas, Desret Rzeki: Cly, Stim eNPeCe: Horan, Kata, Teya, Ganu PS: Nie wiem, czy pasują ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dobrze jest ^^, im więcej będę miał takich nazw tym łatwiej mi będzie dobrać takie pasujące, poza tym jeszcze nazwę dla oazy, morza :P, nie wstydźcie się, trochę wyobraźni ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja chce demko :lol2: . "Podrasuj" trochę grafikę, daj lekkie cieniowanie oraz daj jakieś tło do menu, bo trochę głupio wygląda jak takie czarne. I życzę powodzenia :thumbsup: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Hehe, pamietam jak kiedys zrobilem planszowa wersje tej gry, rozgrywka nawet fajnie wygladala, do tego mam rozrysowane rozne plansze, areny, miasta, questy, byc moze przeniose to na PC :D A co do tej gry to gralem w jakas gre na GameBoya, tez sie fajnie gralo, choc rozgrywka trwala krotko, mam nadzieje ze u Ciebie bedzie trwac dluzej, no i przede wszystkim dasz wysoki potencjal bestiom :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mam zapytanie do was, dać wam możliwość wybrania na początku koloru spinera czy też może nie ? Jak dla mnie trochę zbędny bajer ale jeżeli chcecie to zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jestem za! Może napiszesz, co już masz zrobione albo screenem zarzucisz nowym?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Wrzuciłem nowe screeny, aktualnie przepisuje grę żeby pozbyć się zbędnych kodów, potem nowy eq sie napisze i będę żebrał o grafikę do menu bo to co ja robię jest naprawdę cienkie, a może już teraz bym was poprosił o jakieś buttony i może jakiś background do menu ? Najlepiej Taki jakiś wielki średniowieczny zamek i pasujące do niego buttony ^^ albo nawet sam zamek a buttony sobie sam zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Spróbuję coś skrobnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Na screenie z walka nie podoba mi sie trawa jako bg ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi