Syliush Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Otóż w tym temacie możemy dzielić się naszym doświadczeniem związanym z photoshopem takim newbie jak ja. Czyli możemy powiedzieć jak narysować piękne drzewa, lub jakieś elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Otóż w tym temacie możemy dzielić się naszym doświadczeniem związanym z photoshopem takim newbie jak ja. Czyli możemy powiedzieć jak narysować piękne drzewa, lub jakieś elementy. Gdyby to był kurs Paint Shop Pro to chętnie bym się podzielił swoimi "notatkami" :) Ale trzeba przyznać, że temat nie głupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 http://www.pixel2life.com/ Mnóstwo tutoriali do Photoshopa itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jedno słowo "ANG" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 to mozna przeciez zawsze przetłumaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 syliusz: http://www.google.com/translate_t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Dobra, dobra ale chodziło o własne doświadczenie by utworzyć z tego tematu taki kurs photoshopa użytkowników GMClan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 @UP: Lolz? Weź se w google wpisz "KURS PHOTOSHOP PL" i koniec, to jest moja umiejętność :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Mu chodzi o to, że my możemy się dzielić swoim doświadczeniem w Photoshopie w tym temacie. Ja tworzę grafikę w PaintShop Pro, tak jak Sirluki. I o Photoshopie mam zerowe pojęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ja mam ang. wersję photoshopa - to chyba odpada. ;S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ja mam ang. wersję photoshopa - to chyba odpada. ;S Dlaczego? Wystarczy, że opiszesz jakie kroki wykonujesz w Photoshop'ie i myślę, że każdy sobie poradzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ja mógłbym opisać jak zrobiłem logo do Gear Studio, krok po kroku, ponieważ całe zostało stworzone w photoshopie i pamiętam kolejne kroki :)... ale straciłoby to w tym momencie na oryginalności... Zresztą co chcesz dokładnie wiedzieć Syliusz? Jakieś gotowe recepty na pełne obiekty i grafiki? A może jakiś kurs stosowania narzędzi? Na to pierwsze raczej nie licz... metoda prób i błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dobra, proste, szybkie, ale może się przydać... ;F "Drewniana tabliczka w photoshopie" Krok 1: 1. Włączasz photoshopa, tworzysz nowy plik o wymiarach 500x500 (px) i "skali kolorów" RGB. 2. W "Layers" (warstwy) klikasz dwukrotnie "kwadrat" Background. 3. "Color" wybierasz na "None" i klikasz "OK". 4. Znów dwukrotnie klikasz ten "kwadrat". 5. Ze "Styles" wybierasz "Color Overlay". 6. W "Color Overlay" wybierasz kolor czarny. Na razie otrzymaliśmy czarne tło dla naszego "obrazka"... Krok 2: 1. Klikasz Shift+Ctrl+N lub wybierasz Layer -> New -> Layer... 2. Wybierasz to narzędzie: 3. Tworzysz prostokąt (górna część tabliczki). 4. Przytrzymujesz Shift i tworzysz jeszcze kilka prostokątów (m.in. prostokąt "rączka" xD) mających wspólne części, tzn. powinno wyjść coś takiego: Krok 3: 1. Mało starannie zamalowujesz zaznaczenie kolorem brązowym (bardziej jasnym). Przykład: 2. Wybierasz Filter -> Render -> Lighting Effects... 3. Ustawiasz "Style" na "Five Lights Up" i klikasz OK. Przykład: Krok 4: 1. Klikasz dwukrotnie layer z "tabliczką". 2. Wybierasz ze "Style" "Stroke". 3. Ustawiasz wielkość (size) na 2px i kolor na taki aby pasował do tabliczki... =o Efekt końcowy: Nie jest to może "nic" specjalnego, ale początkującemu powinno na razie wystarczyć... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Właśnie o takie coś mi chodziło potem to wszystko skleje i podam osoby które się przyczyniły do powstania te kursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Ja mógłbym opisać jak zrobiłem logo do Gear Studio, krok po kroku, ponieważ całe zostało stworzone w photoshopie i pamiętam kolejne kroki :) A to "koło zębate" też? :P Jak tak, to gz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 No właśnie nie pamiętam czy to w photoshopie czy w xarze dla wygody. Zresztą co to za problem zrobić koło, wyciąć kawałek środka, dorobić zębatke prostokątną, wyciąć jej kształt i powielić parokrotnie wokół koła? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 No to to wiem domyśliłem się, ale chodziło mi o "wypełnienie". Ten realistyczny metal z pobłyskiem i (!) odbiciem czegośtam... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 No to pisałem, wszystko w photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Nie chwal się :] Ja zrobiłem całe dungeony Almory w photoshopie, a plik zajmował 600MB :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ja powiem tyle, że o PS nic nie wiem, tylko GIMP :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 a ja jestem szczęśliwym użytkownikiem photopainta w sumiete programy sa prawie indentyczne aleciezko mi by bylo sie w glowie przekalkulowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nekrus2 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 ja napisze jak zrobić ostrze miecza świetlnego 1. tworzysz czarny kwadrat wielkosci 500x500px 2. tworzysz nową warstwe 3. bierzesz narzedzie pedzel i ustawiasz na 15px 4.na nowej warstwie rysujesz prostą kreske (zaznaczasz 2 punkty a ten drugi za pomocą Shift ) 5 klikasz na warstwie z kreską prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcje BLENDING OPTIONS 6.zaznaczasz outer i inter glow 7. na outer glow bierzesz ten żółty kwadracik i zmieniasz na dowolny kolor 8.spread ustawiasz na 5 a size na 30 i to by było na tyle :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Kurs na napis z przeźroczystością do gry (bez "syfków" ;o): Krok 1: 1. Stwórz plik o rozmiarach 200x200 (px). 2. Znajdź okienko "Layers" (Warstwy) i kliknij 2 razy jedyną wartwę (Background). 3. W oknie dialogowym w "Color" zaznacz "None" i naciśnij OK. 3. Wybierz to narzędzie: 4. Zaznacz nim cały obrazek 5. Naciśnij Ctrl+X... Otrzymaliśmy przeźroczyste tło dla naszego obrazka Krok 2: 1. Rozwiń listę od "Text Tool" i wybieramy 3. pozycję... 2. Ustaw kursor w dowolnym miejscu, klikamy i piszemy jakiś wyraz (np. "Napis")... :P 3. Wybierz "Brush Tool" i ustaw kolor na {0,165,0}. 4. Zamaluj starannie "zaznaczenie" tym kolorem. 5. Wybierz to narzędzie: 6. Kliknij prawym przyciskiem myszy wewnątrz zaznaczenia i wybierz "Layer via Copy"... Uzyskaliśmy nową warstwę, zawierającą tylko nasz napis... Na poprzedniej warstwie znajduje się on także, lecz będzie nie będzie on przeszkadzał, nawet wręcz przeciwnie... ^^ Krok 3: 1. W okienku "Layers" kliknij dwukrotnie obecnie używaną warstwę (tą najwyżej, zaznaczoną). 2. Zaznacz "Inner Shadow". 3. Ustaw "Opacity" na 59%, "Angle" na -39, "Distance" na 5, "Choke" na 0, "Size" na 10 i wybierz ten kontur: 3. Zaznacz "Bevel and Emboss". 4. Ustaw "Depth" na 1%, Direction na "up", "Size" na 2, "Soften" na 0, "Angle" na -39, "Altitude" (to niżej) na 34 i wybierz ten kontur: 5. Wybierz "Outer Glow"... 6. Ustaw "Opacity" na 100%, kolor na czarny, "Spread" na 100%, "Size" na 2px... Powinno wyjść mniej, więcej coś takiego: EDIT: W tym temacie z kursami mógłbyś jakoś lepiej to umieścić, bo nie wiadomo, które to które... :confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi