Nobody Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nudziło mi się, chciałem zrobić jakąś samochodówkę, ale mi się odechciało :P Może komuś się przyda :P Uwaga! Wymaga zarejestrowanego GM'a w wersji 6.1 lub wyższej! Nowa wersja!: GMClan: https://gmclan.org/up2596_11_3db26a922a.html Żeby zmienić bieg trzeba puścić gaz ( C ), wcisnąć sprzęgło ( Z ) i wcisnąć strzałkę w dół lub górę :P Ot, kolejny mój głupi pomysł, żeby 'urealistycznić' i urozmaicić rozgrywkę :P Skręcanie wziąłem od PsichiXa :) Mam nadzieje, ze się nie obrazi :P Umieściłem go nawet w Game Info :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nawet nice tylko slabo skreca 5- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Dobry dobry przykład:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 ARGH wymaga zarejestrowanego GM'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No tak, zapomnialem o tym wspomniec. Juz jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Skrecanie wzialem od PsychiXa Mam nadzieje, ze sie nie obrazi Nie obrazi sie. A przyklad nie najgorszy, gdyby tak sterowanie tym autem bylo bardziej intuicyjne i dodano by jakies tlo ziemi, bo dziwnie to tak wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 To sa tylko podstawy :) A co masz na mysli mowiac "bardziej intuicyjne sterowanie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Mi się przykład nie podoba 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 4/5 jak stoi i sie wcisnie strzałke lewo/prawo to sie cofa... dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Wiem, w ostatniej wersji przy skręcaniu zmniejszałem prędkość. Nie chciało mi się już tego poprawiać, a korzystam z GM7 i nie chce mi się sciagać starszej wersji tylko po to, żeby to poprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Poprawiłem parę bugów i trochę to urealistyczniłem (odrobinkę). Przykład Luksora przypomniał mi o moim planie zrobienia mini deski rozdzielczej. Jest też w tej wersji :P E: Tak dla informacji: Śladów opon nie ma. Według mnie to zbędny bajer. Ktoś chce ślady, może sobie sam dorobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Bardzo fajny przykład, szczególnie to sterowanie takie realistyczne ;p 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Nawet fajne ;). Najfajniejsza jest zmiana biegów :D 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 gratulacje, uwiódł mnie ten przykład =) akurat zdaje prawko więc hehe przyzwyczajam się dzięki niemu do zmiany biegów na odpowiednich prędkościach :D 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Dzięki za te oceny :) Rzeczywiście naprawdę fajne uczucie, jak ktoś pozytywnie oceni twoją pracę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Proste, a bawi :D PS: Ale mógłbyś zrobić ślady opon. Pokazałbyś wielu userom, że nie powinno się robić śladów na obiektach - albo zrób 2 wersje i pokaż wydajność :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Fajny przykład 5/5, ale nie mam jeszcze prawka i nie wiem jak jest w samochodzie. Ale czy czasem zmiana biegów nie jest inaczej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Fajny przykład 5/5, ale nie mam jeszcze prawka i nie wiem jak jest w samochodzie. Ale czy czasem zmiana biegów nie jest inaczej ? A jak niby ma być inaczej? :huh: znajdź sobie jakiś symulator i zobaczysz że wszystko jest dobrze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Ale mógłbyś zrobić ślady opon. Tak dla informacji: Śladów opon nie ma. Według mnie to zbędny bajer. Ktoś chce ślady, może sobie sam dorobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Odświeżam temat :P Nudziło mi się trochę i zaktualizowałem przykład. Link dostępny poniżej i w pierwszym poście. Oceniajcie :P https://gmclan.org/up2596_11_3db26a922a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Fajny przykładzik :) ocena: 4/5 Plusy: - Dokładny opis Minusy: - Chyba brak :P Raczej nie daje minusów za to, że przy 240 km/h auto skręca jakby jechało 80 bo to wedle upodobań :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Skręcanie jest PsichiXa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 No więc mam takie pytanko co do tego przykładu. Jestem nowym GM'owcem, a po kliknięciu w link myślałem że będzie jakiś download a nie jakiś bardzo długi ciąg znaków. (Nie podam bo nie chcę spamić). Tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 bo ktoś namieszał w kodzie źródłowym strony i trzeba dawać tak: PPM>zapisz el. docelowy jako i tu doświadczenie z GM nic nie pomoże, jak byś choć trochę pomyślał to sam byś do tego doszedł <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 A mi nie działa, tzn. nie rusza się, i nie działa ani z x c ani strzałki :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Fajna sprawa , oczywiście 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 @Grabarz: Trzymasz samo Z, wciskasz strzałkę w górę, puszczasz sprzęgło ( Z ) i gazujesz ( C ) :P Wszystkim innym działa, więc nie rozumiem jak Tobie się nie udało... Tak bajdełej, wydaje mi się, że ta nowsza wersja jest trochę hmm... cienka... Podajcie pomysły to zrobię to od nowa, lepsze i wybajerowane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 @Grabarz: Trzymasz samo Z, wciskasz strzałkę w górę, puszczasz sprzęgło ( Z ) i gazujesz ( C ) :P Wszystkim innym działa, więc nie rozumiem jak Tobie się nie udało... Tak bajdełej, wydaje mi się, że ta nowsza wersja jest trochę hmm... cienka... Podajcie pomysły to zrobię to od nowa, lepsze i wybajerowane :P A no, ale sory, nigdy nie jeździłem samochodem :P Jak jadę wolno, samochód ciągle skręca jakby chciał a nie mógł, zrób mu szybsze skręcanie gdy wolno się jedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Mówię, dajcie całą listę zmian, to zrobię zupełnie nową wersję. Tej nie chce mi się poprawiać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 jedyne czego brakuje mi w tym przykładzie to ręczny nie da się driftować, a szkoda, ale przykład na bdb czyli 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi