Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 A wiec tak. Zrobilem sobie postac (spr_player). Postac ma zrobiona animacje. Jednak jesli uruchomie gre postac sama sie obraca nawet jesli nie przyciskam strzalki. Nie wiem jak to zrobic. Prosze o odpowiedz. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 w create image_speed=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Teraz jak chodze postacia to sie w ogole nie obraca :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 To kiedy ma sie obracac ustaw image_speed=ilestam a jak nie ma image_speed=0 -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Wytlumacz mi jak to mam zrobic, bo jeszcze newbie jestem :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Wytlumacz mi jak to mam zrobic, bo jeszcze newbie jestem :blink: pewnie masz widok łeba z góry i animacje obracania typa,czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 tak mam postac zrobiona z gory, oraz animacje obracania postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 I w kazdej klatce jest postac obrocona o kilka stopni gdzie indziej? Jezeli tak, to nie lepiej uzyc image_angle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Zrobilem sobie sprite'a, nastepnie wlaczylem edit sprite, a potem ANIMATION/ROTATION SEQUENCE/CLOCKWISE/60 klatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 image_single = direction * image_number/360; wystarczyło poszukać leniu,dla animacji z klatek obracającego się typa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Szukalem... Na serio nie potrafilem znalezc :blink: Jednak i tak nie wiem co zrobic z tym skryptem. Czy moglbys mi wytlumaczyc po kolei? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 keyboard_check(vk_left) direction+=10 keyboard_check(vk_rigt) direction-=10 + kod lowridera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 no ale gdzie ja to mam wpisac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Step: GML if (keyboard_check(vk_left)) direction+=10 if (keyboard_check(vk_right)) direction-=10 image_single = direction * image_number/360; Chyba :P Poprawcie jak zle ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 14. Jak zrobić poruszanie się bohatera w stylu pierwszych części GTA? Tworzymy animację obracającego się ludzika (można do tego użyć opcji 'Animation->Roation sequence' w 'Edit sprite'). Następnie tworzymy odpowiedni obiekt i w "step" wpisujemy mu: GML image_single = direction * image_number/360; if (keyboard_check(vk_left)) direction+=5; else if (keyboard_check(vk_right)) direction-=5; if (keyboard_check(vk_up) ) speed=3; else if (keyboard_check(vk_down) ) speed=-2; else speed=0; Z FAQ <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 no jakos dziwnie to chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 tzn?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 no jakos dziwnie to chodzi... może ma kamień w bucie? pokaż nam to,to coś się poradzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 jest w moim uploaderze... jesli mozna to prosze powiedziec jaki blad zrobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Wycentruj postac i gitara ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 o co chodzi z tym centrowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 W spricie(sprite) bohatera kliknij "center" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 kliknalem, jednak dalej chodzi sie tak samo :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Musi być 359 obrazków w każdą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 nie wiem jak to zrobic... czy moglbys mi wytlumaczyc krok po kroku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 robisz sprite 'w prawo', kopiujesz (ctrl+c) go i wklejasz (ctrl+v). Potem tylko edytujesz używając z menu Transform -> Rotate... -> 1 P.S. Gdzieś ten twój avatar widziałem <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RW11 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 zrobiłem dla ciebie przykład o ile o to chodzi:https://gmclan.org/up2258.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 @up Mu chodzi o obrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi