Eldier Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam jestem nowym uzytkownikiem i widze ze spora wiedze tu macie :) mam takie pytanko: czy mozna wstawic obrazek z pliku(orzelek taki jak na monecie) bo mam napisac program i chcialem cos takiego wstawic a nie usmiecha mi sie rysowac to liniami:P jezeli mozna to prosilbym o instrukcje jak to zrobic a jezeli nie mozna to jezeli ktos moglby to niech maznie takiego orzelka :) z gory dzieki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Jakiś konkretny pascal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 7.0 a jest taka mozliwosc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Da sie wyświetlać tylko BMP 256kolorowe.Skorzystaj z trybu 13h.Założę sie ze nawet w googlach nie szukałeś.Pierwszy wynik: http://4programmers.net/Turbo_Pascal/FAQ/W...9Bwietlanie_BMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 a o co sie zalozysz?? moze byc piwko?? szukalem ale nie wiedzialem za bardzo co wpisac :( zobaczymy moze sie uda :) Edit: ale o co tam chodzi?? ja jestem jeszcze troche slaby z pascala a wiec jezeli moglby mi ktos pomoc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Przekopiuj całą procedurę.Później tylko używasz BMPOpen('nazwaobrazka.bmp'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ale o to chodzi ze ja nic z tego nie rozumiem a mi nie zalezy zeby miec tylko zeby rozumiec.rozumiesz?? dzieki ze mi probujesz pomoc ale ze mna cizko bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Wszystko masz tam w komentarzach opisane :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 i tak nic z tamtad nie rozumiem ale wstawilem to sobie i to mi na caly ekranik wyskoczylo a ja bym chcial zeby to byl maly orzelek na srodku bo mam napisac programik orzel i reszka :) i na srodku bedzie wyskakiwal albo orzel albo reszka da sie tak zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 i tak nic z tamtad nie rozumiem No to się trzeba za podstawy brać : o I uczyć, uczyć! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Sory za offtopa ale ja uwazam ze nie ma sensu sie uczyc pascala, programisci gier np. moj kumpel programuje gierki java do komorek i uwaza ze pascal to wielkie G... No ale sie rozpisalem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @up: popieram - pascal jest chooyowy B) Bierzcie C++ - roxszący język! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 to powiedzcie to mojemu facetowi od infy a tam bede sie uczyl :) to znaczy tego poczatku nie rozumiem tego z rekord moze sie kumpla zapytam to bedzie wiedzial jakby ktos oferowal pomoc to pisac na gg:1892638 tylko sie przedstawiac z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Yoda: Jestem z tobą! B) Znalazłem coś w necie ;p procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var bmp:tbitmap; begin bmp:=tbitmap.Create; bmp.Width:=320; bmp.Height:=240; bmp.LoadFromFile('D:\oeminfo\oemlogo.bmp'); Canvas.Draw(10,10,bmp); bmp.Free; end; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 To jest akurat do Delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Lord Vayaa i Yoda, poprzyjcie argumentami konkretnymi czemu wg was Pascal jest do niczego. Rzucać słowa każdy potrafi, ale żeby powiedzieć czemu, to już mało kto ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 ale co z moim zapytaniem?? ja tam nie wiem co jest lepsze narazie mam stycznosc tylko z pascalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 a mam teraz takie pytanko: w jaki sposob mozna zmienic zeby rozdzielczosc byla 640/480?? z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 To jest akurat do Delphi. A Delphi to niby co? Eldier? Ale Ty mówisz o komponentach? Poszukaj sobie komponentu Picture, wstaw na formatke i tam we właściwościach masz gdzieś pole wyboru obrazka do czytania. A jesli chcesz go dynamicznie załadować to poczytaj o TJPEG. Czy może mówisz o konsolowym Turbo Pascalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 boze ja sie tu boje przebywac posluchajcie bierzcie mnie za lame jak cos tlumaczycie to wyrznie chyba konsolowego uzywam mam turbo pascal nie chodzi tu o object pascala nie uzywam delphi rozumiecie juz teraz?? to co jest na 4programmers to dziala ino ze w lipnej rozdzielczosci jezlei ktos cchialby pomoc to z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Eldier, w lepszej nie dostaniesz. Turbo Pascal robi programy dla DOS, a tam lepiej się nie da, chyba, że z wykorzystaniem DOS/4GW, ale to wyższa szkoła jazdy i chyba tego się nawet nie da wykorzystać w Pascalu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldier Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 dzieki to sam narysuje orzelka:P nadal pozostaje w object pascalu ale tym razem w delphi :) zobaczymy co z tego wyjdzie pzdr dzieki wszyskiem za pomoc :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi