pawcio3018 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Witam mam problem czy ktoś mógłby wsadzić model 3D do gm. Jak tak to proszę napisać do mnie na gg: 6347513. Uwaga za taką pomoc oczywiście dam do credics. :bye1: PS: Szukam pomocy a nie komentarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Sory za duble posta ale nikt nie chce poświęcić chwilki? Na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Sory za duble posta ale nikt nie chce poświęcić chwilki? Na pomoc Jak masz model o rozszerzeniu mod to: GML global.model=d3d_model_create(); d3d_model_load(global.model,"model.mod"); A jeśli obj to pamiętam, że miałeś w scripts funkcje do wczytywania obj(bodajże d3d_obj_load, czy jakoś tak). PS.: Pisanie doubla z premedytacją, aby odświerzyć, po 1 godzinie jest kompletną głupotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 ok sory ale nie wiem w czym to dac czy w draw czy w create Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Create: GML global.model=d3d_model_create(); d3d_model_load(global.model,"model.mod"); tex=background_get_texture(bacTextura); Draw: GML tex=background_get_texture(bacTextura); d3d_model_draw(global.model,x,y,z,tex); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 No tak ale jeśli w create dam tak: global.model=d3d_model_create(); d3d_model_load(global.model,"ziom.mod"); a w draw tak: d3d_model_draw(global.model,x,y,z,tex); to mi wywala tak ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object traktor: Error in code at line 1: d3d_model_draw(global.model,x,y,z,tex); at position 33: Unknown variable z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Bo musisz wypełnić argumentyw tej funkcji: d3d_model_draw(global.model,x,y,z,tex); czyli to co w draw podam do czego służą: x - szerokość modelu y - długość modelu z - wysokość modelu. Czyli daj np w draw: d3d_model_draw(global.model,100,100,100,tex); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Warcrawt: nieprawda! W tym przypadku trzeba rysować dynamicznie na pozycji x y i z, więc musi stworzyć zmienną z :] ...i dodać nawę textury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 ale Yoda mój model nie ma tekstury. Dam wam link do tego modelu może ktoś kto się zna niech napiszę Klik tam piszę że zajmuje on 2.79 MB ale to nie prawda bo jest spakowany i zajmuje 800 KB. Proszę niech ktoś wrzuci go do gm. Obiecuje że dam ogromne wyróżnienie w credicsach, bo przecież na tym oprze się cała gra z późniejszymi modelami. Jak ktoś zrobi to to proszę dać link do pobrania czy nawet na mój gg zależy od was z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmak2 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Pytanie dla Yody. Chciałbym zrobić grę MMORPG,Shocker51374 mówił mi że wiesz jak to zrobić.TAk więc jak? (Sorry że tutaj umięściłem to pytanie ale nie mogłem cię znaleźć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dudek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Trzeba się uczyc od podstaw,umiesz chociaż zrobic prostą gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmak2 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Pawcio 3018.ty chcesz model 3D człowieka czy jakiegoś potwora,Trola np. No taką cinką to TAk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi