gorn_stg Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Wiec tak.. Chce zrobic gre rpg <_< tyle ze nie wiem jak zrobic chodzenie myszka (tam gdzie się kliknie idzie bohater) :P I jeszcze zrobilem kilka rysunkow bohatera i chodzi mi o to zeby poloczyc je w calosc (chodzenie) zeby nie poruszal sie jak przesowany kwadrat.. ;) jestem nowy.. czytalem troche ale zapominam te zwroty :angry: licze ze mi pomozecie :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Może na początku zajmij się RPG Makerem ? A najlepiej zacznij od prostych gierek i później zrób RPG ;) :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorn_stg Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 robilem kilka prostych gierek.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 @Uzjel: No i poco mu taki shit dajesz?W GameMakerze o wiele więcej zrobi. @gorn_stg: GML //w global mouse pressed curr_x=mouse_x; curr_y=mouse_y; mp_potential_step(curr_x,curr_y,2,1); GML //w global mouse released speed=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorn_stg Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 :thumbsup: dzieki tylko ze jak naciskam to bohater porusza sie kawalek.. a jak zwiekszylem szybkosc to nie zatrzymuje sie tam gdzie kliknalem :P moze jeszcze jakas podpowiedz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Te pierwsze daj w Global Left Button,a drugie w Left released(nie global!!!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Te pierwsze daj w Global Left Button,a drugie w Left released(nie global!!!). Co ty chrzanisz? Nie wystarczy: GML //STEP if ( distance_to_point ( curr_x,curr_y ) > 1 ) speed = 1; else { speed = 0; curr_x = x; curr_y = y; } //GLOBAL MOUSE LEFT curr_x = mouse_x; curr_y = mouse_y; mp_potential_step(curr_x,curr_y,speed,false); Poza tym twój kod był źle napisany :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi