gorefest Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam Czy jest możliwość sterowanie myszką za pomocą analogowego pada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Sterowanie myszką za pomocą pada?? Masz tam w evencie mouse zakładke joystick i tam wybierasz. Niewiem czy to ale po tym poscie sądzie że o to chyba Ci chodzi Ojej przepraszam, myslalem ze ten temat jest w poczatkujacych sorki naprawde. @down: skapnełem sie i poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Sterowanie myszką za pomocą pada?? Masz tam w evencie mouse zakładke joystick i tam wybierasz. Niewiem czy to ale po tym poscie sądzie że o to chyba Ci chodzi Ojej przepraszam, myslalem ze ten temay jest w poczatkujacych sorki naprawde. Grela, jak nie jesteś pewien, to się wcale nie wypowiadaj. Co do sterowania - to nie miałem okazji sprawdzić jak działa gałka analogowa, ale skoro da się zmieniać za pomocą kodu pozycję kursora (np. przykładowa gra FPS w 3d tak działa, bo kursor jest ciągle na środku), to powinno się dać i to - kwestia tego jak działa gałka analoga - ale na początek można zacząć od zwykłych strzałek żeby sprawdzić. Wydaje mi się, że i gałka analogowa i normalne strzałki działają tak samo - zmienia się wartość osi x i y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jest taka możliwość :) Wystarczy że ściągniesz jakiegoś DLLa do obsługi kursora, i nauczysz się obsługi pada w gm :) Przykładowy, mój program do sterowania kursora , padem :D https://gmclan.org/up808_4_mouse.html trochę zbugowany, zrobiony dla własnych potrzeb :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Nie wiem oco ci chodzi grela.Mi chodzi o poruszanie analogiem kursorem w windowsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 https://gmclan.org/up1104_3_JoyMouse.html A tutaj mój przykład. Wykorzystuj do woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mi chodzi o jakis sterownik do sterowania analogiem kursorem ! A nie wasze programy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Nie ma sterownika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Czyli to oznacz że wogule nigdy nie bedę mugł sterowac myszką za pomocą pada w Windowsie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 'Mugł' - nie. Ale 'mógł' jak najbardziej :D Wystarczy napisać sobie odpowiedni sterownik :thumbsup: życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o GMa - proszę DLL do obsługi myszy. https://gmclan.org/up1104_3_IMCv2.html Zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A jeśli chodzi o sterowanie nawet samego Win$hita! To jest rozwiązanie: Program JoyToKey. Potrafi symulować klawiaturę/myszkę na padzie/sticku, bardzo przydatne. Możesz sobie w każdą grę, która nie obsługuje DirectInput pograć za pomocą programiku. google.pl -> Joy2Key download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi