Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ojtam, pomyliły mi się kierunki. =P To miało być przesuwanie mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja jestem za projektem :) kiedy rysujemy swoje domki :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Popieram wasz projekt i chciałbym wam z całego serca pomóc więc piszcie do mnie jak będzie wam mało ludzi ja wam pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 więc piszcie do mnie jak będzie wam mało ludzi ja wam pomogę Ale że niby w czym? :l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 ja mógłbym się zając rysunkami ( sprint ) wiecie o co chodzi, gdyż długo pracuje na gimpie i uważam że znam go na tyle dobrze aby wam pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 ale to chyba każdy będzie dodawał coś od siebie ? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Tylko ,że budynki będą w czystym pixel artcie. Następnym razem przeczytaj cały temat zanim się wypowiesz. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Każdy daje tu swoj domek, a co do innych rzeczy do Fall. się wypowiedział: No więc tak, wstepny rozmiar to 1500x1500. Kto się weźmie za zrobienie trawy ? Więc mógłbyś zrobić trawe :) albo ktoś inny. Ja sprobuje i dam tutaj, powiecie czy pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Tylko ,że budynki będą w czystym pixel artcie. Następnym razem przeczytaj cały temat zanim się wypowiesz. A może on używa gimpa do pixelartu :P ? Co do tematu: No fajny pomysł. Sam coś chętnie zrobię. PS: Kiedy podacie jakąś siatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja nie chce nikomu dokuczac ja chcem tylko wam pomóc bo sądze że to będzie z tym dużo pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja nie chce nikomu dokuczac ja chcem tylko wam pomóc bo sądze że to będzie z tym dużo pracy No ale każdy będzie robił swój domek nie? :) A składał będzie Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Czekam na siatke!! :P btw. Yoda, ten twoj ludek w avatarze powinien tak wychylac glowe co drugi krok? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 To mnie też wpisz :P Będzie co robić w ferie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 no nie wiem a oprócz domka mógłbym wam w czymś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 jestem za :) btw moze taka siatka: ?? zielone to tlo, zolte to podstawa a czerwone to drzwi (podwojne ale mozna "odciac" polowe :P (siatka na zasadzie siadki ze starego gmclan city :)) PS powiekszenie 4x zeby to bylo widoczniejsze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Prosiłem. Obecnie jest taka, choć pewnie zostanie powiększona do 64x32: Oczywiście budynki mogą zajmować dowolną ilość kratek. Więcej szczegółów będzie później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zrobcie taka dluga glowna ulice i gdzies na poczatku obrazka znak "Welcome to GMClan City!" :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 ok a czy mozna robic juz wlasne "wille" :P? jesli tak to czy mozna korzystac ze starego tematu? :) i w jakim formacie? domyslam sie ze .gif :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Się nie pali, ale jak już musisz to używaj tej: Format bezstratny czyli PNG, GIF i BMP w ostateczności. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 jeżeli to wypali i będziemy mieć już trochę budynków można by było zrobić ikonkę w fastbarze. Otwierał by się panel miasta w którym można by było dodać budynek (do moderacji. Jakiś mod mógłby uznać czy sie nadaje i umieściłby go w mieście) oraz obejrzeć miasto :D co o tym myślicie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 bylo by niezle, ale za duzo z tym roboty, no chyba ze we flashu czy javie, no ale komu by sie chcialo? Choc jak w flashu to moglbym sie za to wziasc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 A niby co ja robię PsichiX? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 moznaby w sumie zrobic cos a'la myminicity (taka miejska odmiana act for trees(czy jakos tak :P)) tylko lepsze :) taka mala propozycja :) chociaz z tym tez duzo roboty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dobra - zmusiliście mnie. Jako tako już mam edytor do przeglądania i dodawania budynków. Pokaże go, gdy będzie skończony 100% , jednak będzie trzeba powołać specjalistów do 'sklejania' miasta. Zasady: http://www.netzip.com.pl/~firemark/h4x.html Z racji z tego że server jest głupi jak blackmaul , prosze sobie ustawić enconding na utf-8. Pogadam z tym z administratorem o utf-8 bo mnie to boli :| Zasady są sprzed pół roku. Jednak nie ma jeszcze rozmiarów. Ustalcie to. Ja ide spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Popraw kodowanie na UTF-8, bo straszne kwiatki są ;9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 @kryniak: Naucz się czytać :P : Z racji z tego że server jest głupi jak blackmaul , prosze sobie ustawić enconding na utf-8. Pogadam z tym z administratorem o utf-8 bo mnie to boli :|Chociaż sam nie wiem za bardzo co ma serwer do kodowania zapisanego w pliku ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 @kryniak: Naucz się czytać :P :Chociaż sam nie wiem za bardzo co ma serwer do kodowania zapisanego w pliku ;p . Zdziwilbyś się, ale ja np. w windowsie jak stawiałem xampp to musiałem w apachu zmienić kodowanie domyślne na iso-8859-2 bo inaczej też wywalało kwiatki nawet jak dokument miał nagłówek jakiego kodowania używa... niektóre serwery są po prostu głupie :P Inna sprawa, że z UTF-8 powinny sobie przecież radzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Chociaż sam nie wiem za bardzo co ma serwer do kodowania zapisanego w pliku ;p . szczerze - JA TEŻ. Ale zobacz sobie kod źródłowy. UTF-8 . Zapisz na dysk, będziesz widział normalnie btw. naprawili utf-8, nawet niezdazylem do nich napisac :D ---- rozmiary ? polecam 64x64 i ustalić z tego 1 ar , 5 m^2 albo w tym podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Firemark kiedy możemy swoje domki tu dawac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Najpierw proponowałbym zrobienie ludzika, żeby rozmiary domków były adekwatne do ich rozmiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi