M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 witam. pewnie powiecie albo pomyslicie: "aaa, straszny glowny programista, blebleble..." ;) ale zrozumcie - ja czesto nie mysle :/ a dowodem na to jest ten temat: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9083&hl= :P a wiec, dalczego sie krew nie pojawia gdy walne kogos mieczem? mam cos takiego: enemy: kolizja z "pociskiem": GML instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) with(other)instance_destroy() a to powtarzanie 5 razy tego kodu to nie pamietam jak bylo z funkcja repeat :P w obiekcie krwi (okrew -> obj_krew) w create: GML sprite_index=skrew image_index=round(random(5)) image_speed=0 image_xscale=0.1 image_yscale=0.1 direction=random(360) speed=5 alarm[0]=round(random(16)) image_alpha=1 w alarm 0: GML speed=0 alarm[1]=room_speed*5 w alarm 1: GML alarm[1]=1 image_alpha-=0.1 if image_alpha=0 { instance_destroy() } a w stepie: GML if image_xscale<1 { image_xscale+=0.1 image_yscale+=0.1 } :blink: sam juz glupi jestem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 a draw jakieś jest ?? BTW> GML repeat(5) { instance_create(x,y,okrew); } with (other) instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 a draw jakieś jest ?? ni :( repeat(5) no tak... <_< wlasnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 GML instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) instance_create(x,y,okrew) with(other)instance_destroy() sprobuj zmienic aby nie bylo with(other) tylko with(pocisk) :) ale to tylko proba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 a to po co? image_xscale=0.1 image_yscale=0.1? moze po prostu jak pomniejszasz tą krew 10-cio krotnie to dlatego nic nie widac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 a to po co? image_xscale=0.1 image_yscale=0.1? moze po prostu jak pomniejszasz tą krew 10-cio krotnie to dlatego nic nie widac? heh :) niiby tak ale if image_xscale<1 { image_xscale+=0.1 image_yscale+=0.1 } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 czaje. wiec gdzies chyba nie pokazałeś nam całego kodu, albo ja ślepy jestem ze błędu nie widze :blink: :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 ja bym zrobił tak z krwią: create GML skala=-1; alpha=3; img=round(random(5)); dir=round(random(360)); step: GML if skala<1 then skala+=0.01 else skala=1; if alpha>0 then alpha-=0.01 else instance_destroy(); draw: GML draw_sprite_ext(x,y,img,spr_krew,skala,skala,dir,c_white,alpha); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 nadal nic :frusty: propa: pokazalem caly kod :blink: bo po co mam pokazywac hero, albo pocisk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Może po prostu obiekt nie ma ustawionego sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 nie mial, ustawilem... dalej nie dziala :( kurcze no! chyba nie zrobie takiej krwi :( zrobie chyba inna :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Oj pokaż plik z projektem, a nie będziemy bawić się tutaj w zgadywanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 -link skasowany :]- PS obowiazuja prawa autorskie xD niech tylko ktos sprobuje tego uzyc... :twisted: nie no joke :D ale mam nadzieje ze nie bedzie plagiatow bo... no wiecie... n00bki... :P EDIT: tylko sie nie wsciekajcie - wiem barbarzynskim sposobem to wszystko zrobione :D ale sie pozmienia wiekszosc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Masz odznaczone Visible w obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 ... :lol2: ale ze mnie mlotek :P dzieki wszystkim :D i sorka za problem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 a chciałem na początku napisać, zaznacz visible... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi