dziadekkleofas Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Tak więc... CZOUG 0.2!!! Najpierw robiłem ją 4 dni, potem miesiąc o nim zapomniałem a potem w 30 min. dokonczyłem. ;) A oto lista zmian : -Dzwięk -Nowe bronie -Możliwość ładowania własnych leveli!!! (info o tym w pliku "tanks.txt, radze readnąć) -Silniczek MMF (a nie TGF jak poprzednio) A teraz czas na link: http://www.xthost.info/dziadekkleofas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Coraz bardziej przypomina Liero, ale dlaczego jak zabiłem przeciwnika, to gra się nie skończyła :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Marmot, musiałem wyłączyć serw więc ty będziesz odpowiedzialny za pliki bo pierwszy ściągnąłeś. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Czemu ja? Nie możesz wrzucić pliku chociaż na Lycosa czy of.pl ? Taki problem z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Nie, bo mnie cały dzień nie było. Ale teraz znowu odpaliłem serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Mugłbym Pomuc W Grafice , DZIADEK , bo mi cos wczesniej proponowales moge sprubować??? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 No jasne, każda pomoc mi sie przyda. Na początek zrób jakiegoś levela to zobacze jai będziesz przydatny. Pamiętaj że level ma być w formacie pliku graficznego (bmp, gif, jpg). Plansza ma mieć rozmiar 640x480 i kolor pierwszego piksela w levelu jest zarazem kolorem przezroczystym (tzn. tym obszarem po którym czołgi mogą swobodnie chodzić), uwzglęnij też to, że czołgi startują z określonego miejsca przeze mnie więc nie zamalowywuj tych miejsc. EDIT: Wyłączyłem serwa. Dajcie mi jakiś hosting!!! argh!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Daj to gdzieś indziej bo jeszcze nie udało mi sie ściągnąć :( np. xthost >>> wpisujesz nicka i hasło i jush masz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Dźwięki są chba z Liero?! i czugi za szybko się ruszaja, zrób większe plansze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 No, prace nad Czougiem 0.3 zostały wreszcie ukończone. Oto lista zmian: -Menu xD -2 muzyczki -2 nowe tryby gry: Realistic DM i CTF -Lepsze grafiki broni -Nowy sposób zdobywania broni (komputer sam ci przydzieli broń po respawnie) -System Auto Respawn (komputer sam znjadzie miejsce do zrespawnowania i tam umieści czołg, to samo z flagami w CTF) -Wreszcie Czoug ma LOGO. :) Edit: link xD http://xthost.info/dziadekkleofas Edit2: Po wyborze trybu gry musicie wybrać level. Wybierzcie z katalogu z grą level1.bmp. Możecie tworzyć też własne levele, szczegóły w tanks.txt, tam też klawiszologia. Edit3: Teraz z kolei problemy z brakiem bibliotek. xD Umieściłem je tam gdzie archiwum z grą. Trzeba ściągnąć koniecznie bass.dll oraz ew. jeśli nigdy nie grałeś w grę stworzoną w TGF tudzież w MMF także cncs232.dll. Trzeba je przekopiować do katalogu z grą oraz, gdy gra nadal będzie wywalała błąd o brak bibliotek do katalogu System w folderze windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 To user posted image to logo twojej gry? :] jush ściągam... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 To user posted image to logo twojej gry? :] <{POST_SNAPBACK}> Już powinno widać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 A nie widać :] Albo źle spakowałeś albo źle ściągnąłem: nieoczekiwany koniec archiwum :( Spróbuje jeszcze raz :) EDIT: Ciągle to samo <_< P.S Będziesz robił dla każdego czouga nowy temat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 O jezus maria -,-' ,jakie lamy razzakiedy tu są (Modery i admny litości),mam po porstu stary prog ,or winar or winzip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 no nie da sie sciongnonc :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ech... gdy wysyłałem porawioną wersję archiwum prądu na 2 godziny zabrakło xD Za 5 min. powinno być. EDIT: Jest, możecie ściągać. EDIT 2:Znowu problem, patrz: EDIT 3 w pierwszym poście tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 e ja tam dalej nie moge tego sciongnonc :( musis cos innego zrobic :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 no niechciało odpalić,mi brakowało jednej biblioteki,ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Heh, w tym archiwum przecież jest spakowana wersja 0.2 :P Bądź ostrożniejszy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 No to chyba cie pop*****. Sprawdzałem, tam był 0.3. A wogóle 0.2 nie wymagało bass.dll a były z tym problemy u niektórych. Może miałeś tamte archiwum na dysku i rozpakowałeś je zamiast tego z 0.3 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 No dobra, rzeczywiście pomyliłem archiwa :P . Ściągam tą kolejną wersję i zobaczę co żeś skombinował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ok ściągłem :) Clasic Dm różni się od deathmach tym że niżej skaczesz i wolniej przaeładowujesz?? Szkoda że nie można zmieniać broni :( czasami walczsz pistoletem z laserem :blink: Flagi często wypadają i dziwnie dostaje się punkty :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Ok ściągłem :) Clasic Dm różni się od deathmach tym że niżej skaczesz i wolniej przaeładowujesz?? Nie, jest więcej różnic. Np. gdy strzelasz z cięższej broni czołg zwalnia, żeby strzelać z rakietnicy trzeba się nie ruszać, większe obrażenia są zadawane, zamiast pistoletu z laserem jest snajperka... Szkoda że nie można zmieniać broni :( Z tym były problemy, bo chciałem coś takiego wsadzić ale nie można mieć wszystkich broni naraz więc trzeba by było dowalić paczki spadające, i wtem ujawnił sie jakoś bug w MMF że za cholerę nie da sie schować tych obiektów generujących paczki + inne przygody. Flagi często wypadają i dziwnie dostaje się punkty :angry: To już bug w programie. Bo w poprzednich trybach na początek gry niewiadomo skąd dodaje się punkt. Więc zrobiłem żeby na początku leva odejmował o jeden. W DM i IDM nieźle to szło ale już w CTF nie za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<ITHIL> Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Gdy wciskam F1, pojawia się napis System nie może znaleźć określonej ścieżkipotem plansza się odnawia, a czougi pozostają na starych miejscach <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 A po co wciskałeś? :P Pomoc można uruchomić ręcznie (zresztą za wiele znowu w pomocy nie ma ale jest jedne info które warto przeczytać). Prawdopodobnie TGF namieszał że pomoc ma sie koniecznie uruchamiać z danego folderu i sie to do MMF przeniosło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Trochę błędów znalazłem: - czasami autorespawn jest na ścianie :P - bejsbolem nie da się atakować (nie działa metoda z pierwszych wersji i atak też) - czemu żeby odpalić np. rakietnicę, to muszę dłużej przytrzymać przycisk? - jak się wzorujesz na liero, to powinien być wybór pięciu broni, jak na wormsach, to gdzie zasobniki, a jak na soldacie, to gdzie wybór jednej broni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Trochę błędów znalazłem: - czasami autorespawn jest na ścianie :P - bejsbolem nie da się atakować (nie działa metoda z pierwszych wersji i atak też) - czemu żeby odpalić np. rakietnicę, to muszę dłużej przytrzymać przycisk? - jak się wzorujesz na liero, to powinien być wybór pięciu broni, jak na wormsach, to gdzie zasobniki, a jak na soldacie, to gdzie wybór jednej broni? <{POST_SNAPBACK}> 1 błąd - to sie da łatwo naprawić. 2 błąd - (czasem) Sie da. Nie mogłem dojść czym to jest spowodowane. 3 błąd - To nie błąd. To było celowe. ;p 4 błąd - Na niczym sie nie wzoruję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 (Sry za Dubla) Okej, dodałem Patcha updatującego Czouga z wersji 0.3 na 0.4 który usuwa niektóre uciążliwośći. http://www.xthost.info/dziadekkleofas i bierzecie taki plik update cośtam.rar :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Hej, dziadekkleofas xthost.info a nie www.xthostinfo :] a co to za zmiany? :huh: Gdzie ten plik? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi