Tsukuru Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 To chyba odpowiedni dzial ,bo jeszcze myslalem na danie go w pytaniach zaawansowanych. Robie gre mmo i wypadalo by zrobic typowy dla kazdej gry "set outfit" (zmiana koloru podczas gry...)... Szukalem nie znalazlem ;wiec prosze o jakis przklad ... (moze byc 8 standardowych kolorow ale wolalbym,wiecej)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zmiany kolorów, ale czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 outfit, ubranie no wiesz zmiana kolorow ubrania :P byl chyba taki przyklad w zasobach lub na forum poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 @Tsukuru Możesz to załatwić albo komendą na zamianę koloru postaci tylko w tym wypadku jak zmienisz na czerwony to do każdego koloru spritu doda się czerwony, czyli czerwony będzie tylko biały :) Możesz tez zrobić to tworząc kilka spritów i poprostu wymieniając sprit podczas zmiany jak ty to mówisz set outfit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Pisałem przykład zmiany kolorów. Poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Ten przykład zmiany kolorów by Tymon jest dla Pro edition chyba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Mnie to wiele nie obchodzi mam pro wersje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 czytaj! https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...amp;hl=czerwony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Marek nie za bardzo mi sie to kojazy z tym o co mi chodzilo... ale juz wiem jaki kod ma odpowiedni kolor ;;) Edit :zamykam temat (robie gre mmo ,bez set oufitu ,nie ma dlaczego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 chodziło mi o post i przykład Tymona... możesz przecież rysować sprita w odp. blend GML draw_sprite_ext(sprite0,-1,x,y,1,1,0,color,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 przykro mi ale nie wiem o co chodzi z blend :angry: :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi