Boro Casso Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Mam pytanie jak sprawdzić w trybie graficznym standardowym 2d czy w danym polu znajduje się obiekt. Dla osób łapiących trochę wolniej lub dla tych którzy mnie nie zrozumieli daje rysunek Chodzi o to aby program sprawdzał czy w polu oznaczonym białym prostokątem znajduje się jakiś obiekt Jeżeli tak to to w przeciwnym wypadku to. Myślałem nad takim czymś ze podaje położenie pola pixela górnego i dolnego i w taki sposób tworze pole w jakim ma program sprawdzać czy jest tam coś ;) No dobra to tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 http://www.gmclan.org/index.php?wiki&wart=61 Bardzo prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nie chce kolizji chce tylko sprawdzić czy w tym polu znajduje się jakiś obiekt Czyli If x=10,y=20,x2=20,y2=40 znajduje się obiekt wtedy rób to w przeciwnym wypadku rób tamto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 if(x>global.X1 && x<global.X2 && y>global.Y1 && y<global.Y2) { // Akcja jesli jest w tym polu } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 @up Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi