Dawidds Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Nie umiałem lepiej nazwać tematu :P No dobra, to zaczynam :] Chodzi mi o IQ do gry Super Slime Soccer https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9225 Wyżej macie link :P A teraz odnośnie tematu: jak się wziąć za takie IQ? Bo niemam nawet pomysłu :P Wykręciłem coś takiego: if(distance_to_object(pilkab) < 100) { //skok } if(pilkab.x > hero2iq.x) { //ide w prawo } else if(pilkab.x < hero2iq.x) { //ide w lewo } Ale... no nic ciekawego z tego nie wyszło :boxed: Na marginesie to sorki za ten kod, ale ja go pisalem "z glowy", pisalem doklanie to w grze, tyle, ze tamto skasowalem :P Ale wiecie, o co mi chodzi :P Przyglądałem się dłuższy czas IQ Emotballa, ale.... do nicxzego nie doszedłem. Może (chociaż wątpię...) autor Emotballa (pan Jaklub ;) ) byłby taki miły, aby udostępnić kodzik od IQ? albo chociaż podać jakąś wskazówkę :P To jest "poważniejszy problem", aięc z chęcią dodam do Credits :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Może (chociaż wątpię...) autor Emotballa (pan Jaklub ) byłby taki miły, aby udostępnić kodzik od IQ? albo chociaż podać jakąś wskazówkę Z chęcią. if(distance_to_object(pilkab) < 100 && y-16<pilkab.y && pilkab.hspeed>-2) { //skok } if(pilkab.hspeed>0) { if(pilkab.x > hero2iq.x) { //ide w prawo } else if(pilkab.x < hero2iq.x) { //ide w lewo } } else { //ide w prawo } Powinno działać nieco lepiej. Wróg nie będzie skakać bez specjalnej potrzeby, a gdy piłka będzie lecieć w stronę bramki przeciwnika, będzie wracać do swojej bramki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 https://gmclan.org/up1717_11_AI.html Ruch - Strzałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi