KoRn Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Siemaa, Jak zrobić takie coś: zmienna=pole_z_tekstem utworz_nowy_folder_z_plikiem("index.php",o_nazwie(zmienna)) zmienna2=pole_z_tekstem with("zmienna/index.php") header('Location: zmienna2'); hę? Wiem, bardzo skomplikowane pytanie... Bardzooo proszę o szybką odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 $zmienna = 'folder'; mkdir($folder); $fp = fopen('index.php','w'); fclose($fp); $zmienna2 = 'index2.php'; if ($_SERVER['PHP_SELF'] == 'index.php') header("Location: $zmienna2"); Nie rozumiem tego with. O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 z with to chyba mu chodzi czy taki plik istnieje ; p. co do $fp = fopen('index.php','w'); < nie lepiej skopiowac plik z jakiegos folderu głównego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 To nie lepiej użyć file_put_contents? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 with to jakby "dla", tak jak w gm: with(obiekt1){ sprite_index=sprite2 } EDIT: Dobra, powiem. Chcę zrobić "skracanie" linków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 są na to łatwiejsze sposoby... chodź by nawet zabawa z htaccess lol właściwie to ona jest do tego niezbędna :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 with to jakby "dla", tak jak w gm: with(obiekt1){ sprite_index=sprite2 } EDIT: Dobra, powiem. Chcę zrobić "skracanie" linków :P co ? with w php ?? proszę bardzo - nie ma czegoś takiego: http://pl.php.net/manual-lookup.php?pattern=with A skracanie linków robisz na htacces: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> i teraz wszystko leci do index.php przykładowa strona index.php, wyświetlająca newsy (wszystkie lub pojedyńcze): <?php $__host='http://localhost'; $__exp=explode('/',$_SERVER['REDIRECT_URL']); $__exp=array_splice($__exp,1); $__mode=(count($__exp)>0) ? $__exp[0] : ''; $__submode=(count($__exp)>1) ? $__exp[1] : ''; if ($__mode=='') { echo '• główna'; echo '<br /><a HREF="'.$__host.'/news/1">więcej »</A>'; } else if($__mode=='news') { echo (empty($__submode)) ? 'wszystkie newsy' : 'news '.$__submode; echo '<br /><a HREF="'.$__host.'/news/'.(intval($__submode)-1).'">wstecz</A>'; echo ' <a HREF="'.$__host.'/news/'.(intval($__submode)+1).'">dalej</A>'; } echo '<hr /><a HREF="'.$__host.'/news">newsy</A>'; echo ' <B>::</B> <a HREF="'.$__host.'">główna</A>'; ?> kiedyś tam dawno temu sam to napisałem, powinno działać, ale nie wiem czy jest najoptymalniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 co ? with w php ?? proszę bardzo - nie ma czegoś takiego: http://pl.php.net/manual-lookup.php?pattern=with A skracanie linków robisz na htacces: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> i teraz wszystko leci do index.php przykładowa strona index.php, wyświetlająca newsy (wszystkie lub pojedyńcze): <?php $__host='http://localhost'; $__exp=explode('/',$_SERVER['REDIRECT_URL']); $__exp=array_splice($__exp,1); $__mode=(count($__exp)>0) ? $__exp[0] : ''; $__submode=(count($__exp)>1) ? $__exp[1] : ''; if ($__mode=='') { echo '• główna'; echo '<br /><a HREF="'.$__host.'/news/1">więcej »</A>'; } else if($__mode=='news') { echo (empty($__submode)) ? 'wszystkie newsy' : 'news '.$__submode; echo '<br /><a HREF="'.$__host.'/news/'.(intval($__submode)-1).'">wstecz</A>'; echo ' <a HREF="'.$__host.'/news/'.(intval($__submode)+1).'">dalej</A>'; } echo '<hr /><a HREF="'.$__host.'/news">newsy</A>'; echo ' <B>::</B> <a HREF="'.$__host.'">główna</A>'; ?> kiedyś tam dawno temu sam to napisałem, powinno działać, ale nie wiem czy jest najoptymalniejsze BIG thx ^^ Działa :) <locked> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi