gorefest Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 A mianowicie chodzi o problem z przezroszystym tłem obrazka. Jest jakiś program do tego? (Paint wykluczony?) Czy da się w Paincie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 W PhotoFiltre da sie wypełnic zaznaczone miejsce przezroczystoscia.W Gimpie,Photoshopie i innych sie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 ulead gif animator dla gifow (lub inne dobre progsy do gifow) photoshop i corel draw dla png i gifow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o gify, rozmiar i prostotę, to gifat ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Tak dokładniej chodzi mi o stworzenie ikony do programu "RocketDock" i potrzeba jest tła przezroczystego w formacie png :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 No to GIMP bierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Przezroczyste tło do PNG najszybciej dodasz w IfranView. W GIMPie jest za dużo typowego "cackania się" przy pierwszym zetknięciu z programem. W IV wystarczy kliknąć opcję Save File as, potem wybrać format PNG, zaznaczyć "Save Transparent Color", zapisać i wybrać kolor przezroczystości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jaklub super, a jak IV bedzie wiedzial ze purpury to bedzie kolor przeźroczysty? >_> Musiał by zrobic najwyzej w photoshopie psd i zapisac w IV na png. a przeźroczystyość w gifie jednak jest ehm . z*bana ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Klikniesz i wybierzesz tę purpurę, najpierw spróbuj, potem gadaj, bo (za przeproszeniem) paplesz jak po... A w GIF-ie po IV jest dobra przezroczystość, jeśli zrozumiałem. Testowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 GIMP-a miałem,żeczywiście za dużo cackania się,jsuz zasysam InframViev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zaisntalowałem InframViev otworzyłem swuj obrazek w formacie .PNG i co teraz musze zrobic zeby tło było przeźroczyste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 W IV wystarczy kliknąć opcję Save File as, potem wybrać format PNG, zaznaczyć "Save Transparent Color", zapisać i wybrać kolor przezroczystości. Czytać nie umiesz? -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dzięki! Super ładnie obrazek wyszedł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi