Paqoo Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Przerabiam silnik Race'ra i chcę na jego podstawie zrobić strzelankę. Ale coś nie idzie. Wyskakuje mi taki error: Gdy mój kumpel otwiera plik gry na swoim kompie nie może się połączyć z serverem.. O co chodzi?? Jakieś dane nie są przesyłąne przez server..?? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 nie masz zdefiniowanej zmiennej global.myid przez to gm nie wie pod jakim ID wysłać wiadomość :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Tu mowa o tym, że nie masz zadeklarowanej global.myid (w Racerze dostawało się to przy logowaniu do serwera (czyli create obj_client bodajże), poszukaj tam błędów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Mam wrażenie, że miałem coś takiego jak serva nie odpaliłem... Może to to??? Albo przerabiając usunąłeś ważny fragment, biorąc go za nie istotny (w takich wypadkach polecam kopie zapasowe *.gb1,2 itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Problem polegał na tym, że było podane złe "IP" i nie było połączenia z serverem... Stworzyłem konto na no-ip i teraz działa poprawnie. Gra normalnie się ładuje i można testować.. Teraz problem z pociskami.. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi