kalis Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 dawno mnie tu nie bylo ale wrocilem i odrazu problem ;] sory za brak tematu ale nie wiedzialem nawet jak to nazwac :) a wiec : mam np 6 zmiennych a[1]='tekst1' a[2]='tekst2' a[3]='tekst3' a[4]='tekst4' a[5]='tekst5' a[6]='tekst6' i teraz w menu mam np 6 playerow do wyboru i jak wybieram np 3 to zmienna wybor=3 i teraz tak mam tabelke a[1] - a[2] a[3] - a[4] a[5] - a[6] i chcem aby po nacisnieciu dalej wyskoczyl tekst co jest przy a[3] ( jako ze mam 3 playra czyli inaczej to a[wybor]) i a[4] gdy dam na wroc jest druga tabelka a[1] - a[3] a[2] - a[5] a[4] - a [6] i analogicznie zeby mi wypisalo a[1] - a[3] ( bo ja mam wybor =3) skompliowalem to ale nie wiem jak to prosciej napisac z gory dzieki za kazda pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Maja 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Mozesz dokladniej wyjasnic? Tak namotales, ze nie wiadomo o co chodzi. I pisz po polsku! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Maja 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 narysuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 9 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 hmmm sprobujem jeszcze raz mam stale zmienne a[1]='imie1' a[2]='imie2' a[3]='imie3' a[4]='imie4' i teraz mam wybor zawodnika od 1-4 . Powiedzmy ze wybieram 2 wtedy moja zmienna to a[2] czyli nazywam sie 'imie2' teraz Tworzy mi sie tabelka pojedynku kto z kim i np a[1] - a[2] a[3] - a[4] i chcem zeby mi przeszlo do walki gdzei jest rzypisany moj player w tym przypadku tej pierwszej po walce kazdemu z a[numer] dodaje pkt 3 dla wygranego 0 dla przegranego i daje na druga runde gdzie walczy sie z innym przeciwnikiem a[1] - a[4] a[2] - a[3] i tu zeby mi przeszlo do walki znowu gdzie jest przypisany moj player. Umiem zrobic wtedy jak player jest staly np zawze bedzie miec wartosc 2 ( a[2]) ale nie umiem sobie poradzic zeby sie to ladnie zmienialo w zaleznosci od wyboru od 1-4 Bo za kazdym razem walki beda inne dla kazdego zawodnika mam nadzieje ze ktos to obczai :) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Panowie zlitujcie sie :) nie chce na wstepie zrezygnowac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Ajajaj, ale ja tu nic nie kapuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 qrde to moze na pilce bedzie wam latwiej kazda druzyna ma swoj numerek czyli druzyna[1]=amika druzyna [2]=odra itd i teraz ja wybieram np odre czyli druzyne [2] i jak macie terminarz ktory jest staly to zeby mi sie wyswietlal mecz druzyny[2] a w nastepnej kolejce tak samo a jak wezmem no druzyne[9] to tamten mecz mi wyswietlalo z druzyna ktora ma w terminarzu rozumiecie ?? prosze powiedzcie ze tak pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Maja 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 No to zapamietaj klucz tabeli. a[0] = 'aaa'; a[1] = 'bbb'; a[2] = 'ccc'; a[3] = 'ddd'; No i teraz: moja_druzyna = 0; W menu przy wybieraniu druzyny musisz ustawic zmienna moja_druzyna na liczbe zespolu ktory wybrales. No i teraz przy skrypcie rozgrywajacym kolejne mecze. if ( moja_druzyna == aktualnie_przetwarzany_klucz_z_jakiejs_zmiennej ) { tutaj przechodzenie } else { tutaj zwykle, niepokazywane rozegranie meczu } W ogole tego sposobu od tak sie nie da rozwiazac, bo nie wiemy jakie zastosowales algorytmy itd. czyli nie wiemy co by pasowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 21 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 cos mi to nie idzie ... tu macie screen o co mi mniej wiecej chodzi moze jakies inne podpowiedzi beda :D LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 no to chyba lipa bo wy tez nie wiecie jak to zrobic ;/ a zapowiadalo sie mi wsyzstko fajnie dzieki za zainteresowanie .. kolejny projekt nie bedzie dokonczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Maja 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Ty to w ogóle źle rozplanowałeś. Niestety ja nie mam czasu teraz robić przykładu, bo to trochę skryptów by było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 to moze ktos mnie nakieruje na dobra droge ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi