Powell Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nastepny problem naboje kleją się do tych 2 przeciwników, a do 1 wszystko pięknie wszystko działa... ;/ Jak nie wiecie o co chodzi to macie to odnośnik http://www.speedyshare.com/440851543.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No ja nie wiem o co chodzi... weź wytłumacz normalnie a nie... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 moim zdaniem też wszystko jest ok, tylko naboje jakby nie znikają... ba one jakby stały w miejscu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 zobacz: Jest to gra tower defense i towery strzelaja (jak to towery) więc włączasz gre wszystko pięknie, ale gdy wcisniesz Next Wave to przychodzą inne oponenty i naboje wieżyczek się do nich kleją (do każdego wroga jest inny nabój o tym samym spricie) i ofc chcę zrobić żeby sie nie kleiły? Edit. Gnysek te naboje nie mają znikać tylko zabijać i lecieć dalej oponent ma hp=10 a z collision z nabojem snajperskim hp-=15 Edit2.Łooo chyba zrozumiałem błąd!! Edit3.Tak, zapomniałem o stepie oponenta if hp <=0 instance_destroy Ale to gnysek dzięki tobie, to ty mnie olśniłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 łał... inne oponenty - może inni przeciwnicy ? poza tym mi wyskakuje błąd przy next wave. a co do nieprzelatywania, to może masz zaznaczone solid w tych obiektach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi