Aeiro Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam Mam problem z roszezeniem show_menu, chciałbym żeby to wyglondało jak w windowsie (prawy przycisk myszki i pojawia sie opcje jak rozmieść ikony odswiesz itp. mi chodzi o ten trujkoncik który jeżeli sie jest na danym polu Otwiera sub Kategorie. Narazie to mam... ._. maniac = show_menu("Tester|Kazio",3) if (maniac = 0 ) show_menu_pos(mouse_x+200,mouse_y+140,"Tescik 1|Tescik 2",3) if (maniac = 1 ) show_message("No i jest Kazio") Byłbym super wdzięczny jak by mi ktoś umiał pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 na 80% jestem pewien że gm nie oferuje takiej funkcji. Zalecam stworzenie czegoś takiego na prostym drawie Rysuj prostokąciki i sprawdzaj czy myszka znajduję się na polu danego prostokącika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Zrobiłem nawet taki przykład - zaraz dam link :D o! - https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=8286 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeiro Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie dokładnie mi o to chodziło ale użyję jako bazę do tego draw dzięki Yoda i Marek.S ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi