Baru Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 https://gmclan.org/up3181_3_tiles.html Mam tu 52 sprity i nie wiem jak połączyć je żeby wyszedł mi background do używania jako tileset. Za pomoc z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 połącz je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 uloz je razem jeden obok drugiego w paintcie i zapisz. Dodajesz background w gmie, ladujesz ten plik i tam jest zakladka 'use as a tileset' zaznaczasz ustawiasz wiekosc kratek i juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Mógłby mi ktoś zrobić przykład albo gotowy tileset z podanymi wymiarami? Dalej tego nie kapuje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Musisz na początku połączyć to w Paincie btw.Ciekawe grafiki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 co jest? backgrounda do GMa wkleic nie potrafisz? bez przesady....... Poczytaj lepiej polska dokumentacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Co do samych spritów to są spoko :D A co do połączania do tak jak piszą poprzednicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Ripy z Maple Story. :P Trudno będzie połączyć to w jeden tileset bo kawałki dość znacznie różnią się rozmiarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Możesz se też napisać program który otworzy każdy plik po kolei, ustawi jeden obok drugiego i zapisze jako plik bmp :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Najpierw, to trzeba umieć ... Nie chciałem żeby mi ktoś pisał skąd to są ripy albo czy ta grafika jest fajna, ani nie pisałem nigdzie że nie umiem wkleić backgrounda do gma. :mellow: Jedni mi tłumaczyli na gg żebym wkleił każdego po kolei jako backgroundsy, a później... w roomie bym szukał 5 minut jednego tilesa, bo już pisałem że jest ich tam 52... Ściągnięć: 37 żal.pl AŻ 37 ściągnięć a żadnej odpowiedzi o jaką prosiłem, niech tylko zobaczę jakąś grę z tymi tilesami to zap****ole na miejscu... No i warn jak malowany, za wulgaryzmy gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 A skąd mogę odzyskać te graficzki? chciałbym akurat pomóc ^^ EDIT: Ok. Sam się potrudzisz: Musisz wszystkie sprity pozapisywać numerycznie od 0, i ustawić ich liczbę do zapisu ( może być ich więcej, program sam zatrzyma działanie jeśli będzie za mało, ale zwiększy pole tileseta ;p ) Download: https://gmclan.org/up1717_3_c3a8b61e9e.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 No ok, ale mówię jeszcze raz. Te grafiki mają różne wielkości i nie zrobisz z nich dobrego tileseta. Lepiej poupychać je jako obiekty które "wrysowują" się w background i się niszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Lepiej poupychać je jako obiekty które "wrysowują" się w background i się niszczą. A jaśniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 tile_add? Albo rysować i background_create_from_screen, czy tam z surface. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Myślisz że coś z tego zrozumiałem? http://www.speedyshare.com/570204460.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 To może czas zrozumieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 A może czas sprawdzić od kiedy jestem na forum i/lub normalnie napisać krok po kroku jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 A może wsiąść się za coś na swoje możliwości? Na razie liczysz na gotowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Na razie (już 2 dni to będzie...) to ja liczę na pomoc od jakiegoś użytkownika, a nie na bezczelne dogadywanie ze strony administratora forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Chciałbym zauważyć, że robisz dokładnie to samo. Po za tym, na razie widziałem, że masz tylko ściągnięty przykład ruchu platformowego lekko zmodyfikowany jeszcze prze zemnie, ripy z Maple Story i tyle. Do tego zadajesz pytania które można na prawdę rozwiązać w łopatologiczny sposób. Rozumiem, nie każdy ma talent, ale pomyśleć każdy może. Ile Ty masz lat? ;/ Do create. back = background_z_kawałkiem_tileseta; tile_add( back, 0, 0, background_get_width( back ), background_get_height( back ), x, y, depth ); I co ma do tego moja pozycja na stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baru Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Już usunąłem gm-a z kompa... i tak dalej nic z tego nie kapuję, i dalej nie powiedziałeś krok po kroku co mam zrobić. Nie będę tracił czasu na jakiś zaje..ny program w którym nic nie rozumie ponieważ nikt mi nic nie tłumaczy tylko daje w quote jakiś kod... Tak, inni się uczyli od zera, ale ja taki nie jestem, żebym coś zakapował na przyszłość to ktoś musi mi to wytłumaczyć... kthxbb4ever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Wiki, na stronie głównej. Bardzo jasne opisy większości funkcji. Do tego masz coś takiego jak helpa/manuala załączanego razem z GM w którym są ładnie wytłumaczone podstawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Wiki, na stronie głównej. Bardzo jasne opisy większości funkcji. Do tego masz coś takiego jak helpa/manuala załączanego razem z GM w którym są ładnie wytłumaczone podstawy. Tiaaaa... tylko że inni wolą iść na łatwiznę zamiast troche sami się pouczyć <_< Ano może i dobrze bo by za dużo nieodpowiednich ludzi na GMC było :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 @up dokładnie. mogły by powstawać tematy "MMORPG" a post: Robie grę MMORPG ale mam problemy. A więc przyłączyłem się na forum z prośbą o pomoc. Nie proszę o nic więcej tylko o kod ;) i proszę wytłumaczyć mi krok po kroku. Jak spełnicie moją prośbę zastanowię się nad Creditsami!!! Sorry za offtopa ale szczęka mi opadła jak czytałem posty Baru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Listopada 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Jeny Tymon, co będziesz mu tłumaczył. Jeżeli on nie potrafi nic zrozumieć z dokumentacji GM, to widocznie jest za cieńki na takie programy i dobrze zrobił go odinstalowując. Jeżeli nie może liczyć na siebie, to co dopiero na innych. Przynajmniej oszczędził sobie i nam kłopotu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi