LolikZabijaka Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Witajcie mam problem bo kiedy jade samochodem prosto to jest git ale jak chce lekko skrecic to auto zatrzymuje sie i potem skreca co mam zrobis zebym w ciasie jazdy mogl zakrecic bez zatrzymania sie auta ?? (dodam tylko ze widok jest z gory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 tiaaaa... może opisz na jakiej zasadzie porusza się ten obiekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Tak jest kod na ruch? if keyboard_check(vk_left) {direction+=3} else if keyboard_check(vk_right) {direction-=3} else if keyboard_check(vk_up) {if speed<maxspeed {speed+=0.5}} else if keyboard_check(vk_down) {if speed>minspeed {speed-=0.5}} Jesli tak to sproboj tak: if keyboard_check(vk_left) {direction+=3} else if keyboard_check(vk_right) {direction-=3}; if keyboard_check(vk_up) {if speed<maxspeed {speed+=0.5}} else if keyboard_check(vk_down) {if speed>minspeed {speed-=0.5}} Pomogło? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 nie ,kodu na ruch niema ,jest start moving an direction taki klocek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Start mowing nie jest od zakrecania tylko od kierunku w którym ma sie poruszać -.- Spróbuj ten mój kod co jest wyrzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 ten autobus tak ma skrecac jak to auto w grze street race tak na boki o to mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 1. A skad ja mam wiedzieć jak w tej grze się skręca? 2. Próbowałeś mój przykład kodu który jest wyrzej? 3. Pokaz jak to ma wygladać to zakrecanie -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 dalej nie wiem o co chodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Chyba jarze :P @rysunek: bardziej zrozumiale by bylo jak byś pokazał które to wektor prędkości xD Daj taki kod w step to moze pomoze: if keyboard_check(vk_left) {x-=3} else if keyboard_check(vk_right) {x+=3}; if keyboard_check(vk_up) {if speed<maxspeed {speed+=0.5}} else if keyboard_check(vk_down) {if speed>minspeed {speed-=0.5}} Mam nadzieje ze wspomnisz o mnie w grze xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi