Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Tytuł: jRPGM (v0.1)Gatunek: japońskie RPGOpis: Silnik do tworzenia w Game Makerze gier jRPG na poziomie RPG Makera 2000, wersja 0.1. Jako tako działa system walki, można poruszać się postacią (choć wymaga to dopracowania), pod spacją jest zaczątek menu (ale jest tam jedna postać za dużo...), jest jakaś tam sobie muzyczka.Download: Pobierz wersję 0.1 Rozmiar pliku: 1,6 MBAutorzy:Programowanie: gnysekGrafika: ASCII (RPG Maker 2000), tło w menu deviantart (info na obrazku), game over chyba z gry black matrix lub coś takiegoMuzyka: midi z różnych gier (źródło: vgmusic.com), ASCIIScreeny:http://gnysek.hmt.pl/wp-content/uploads/2007/11/004.pnghttp://gnysek.hmt.pl/wp-content/uploads/2007/10/001.pngWięcej info, oraz mile widziane komentarze z waszej strony:http://gnysek.hmt.pl/jrpgm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 los fajnos kopios of RPG Makeros xD 5 daje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 No, gnysek. Świetna robota ! :) piąteczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Silnik nie działa na Viście, nie oceniam ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 No rzeczywiście super... 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 http://www.yoyogames.com/wiki/show/44 - macie Vistowcy jedni, jak można ten syf w ogóle instalować xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Pięć. Fajna giera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Niezłe, chociaż ja bym wolał, coś jak program PsychiXa. Płatny silnik... nie wiem czy to ci będzie dobrze szło, ale życzę powodzenia. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Niezłe, chociaż ja bym wolał, coś jak program PsychiXa. Płatny silnik... nie wiem czy to ci będzie dobrze szło, ale życzę powodzenia. 4/5 Za darmo takiego silnika rozdawać nie będę, bo potem będę miał same Catch the Clowny w wersji jRPGM. Nie chcę, aby potem zadawano głupie pytania o silnik, albo przerabiano tylko mapę i resztę zostawiano nienaruszoną. Silnik ma być tylko podstawą do tworzenia czegoś, a nie gotowcem - bo taki już jest i się nazywa RPG Maker właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Pięć. Fajna giera WTF ? ;x Przecież to silnik jRPG'a ;x 4 stars(za porządne wykonanie),za mało urozmaicone - nie różni się niczym od RPG Makera,baaa nawet ten drugi jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 WTF ? ;x Przecież to silnik jRPG'a ;x 4 stars(za porządne wykonanie),zamało urozmaicone - nie różni się niczym od RPG Makera,baaa nawet ten drugi jest lepszy Bo to jest dopiero zaczątek :P Ale dowód na to - że w GM da się dużo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Trzeba przyznać, miło się gra :D, 5/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Sam nie pałam zbytnia miłością do jRPG ale w to demko grało się przyjemnie - aczkolwiek czegoś mi tu (nawet jak na tak wczesną wersję) brakuje ;) +4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Trochę to nijakie. Mało rzeczy, dużo obietnic. 3 Gwiazdki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 E tam płatny silnik ? Fuj ! I tak będę miał go za darmo jak go ukończysz :) Poznajesz ten kawałek kodu ? :D https://gmclan.org/up541_0_Dekompilowane_sk...jRPGM_exe_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 fuuu, snake, jak mogłeś :P poznaję :P btw. jest już dekompilator do gm6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Niema :) Trzeba sobie zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 A powiedz mi gnysku, po co GM6.1 skoro mamy już Gm 7.0? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 A no właśnie xP. Sam silnik nie najgorszy, mam nadzieję, że go skończysz :). Daję 5/5 @Snake: Jest, skoro zrobiłeś ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Ładny silniczek. Przypomniał mi o FF'ach. 4/5(tylko powiedzcie mi może gdzie ja to mam ocenić :D) Postacie atakujące pozostają w tej samej pozycji. Mało urozmaicone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 No w prawym górnym rogu są oceny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 jakoś nie chce mi sie przechodzić na GM7 :P Z kilkoma projektami miałem problemy przy przenoszeniu (dll'e) i dlatego zostałem przy 6.1. Co do urozmaicania - chyba nie każdy załapał, ze to wczesna wersja pokazowa, a wszystko dalej będzie dorabiane. Kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 fajne, wszystko wygląda i działa naprawde profesorsko, nie chce wystawiać oceny za silnik (chociaż byłaby wysoka, wachałbym sie między 4 a 5 gwiazdki, a 4 tylko dlatego ze wiem ze pelna wersja bedzie jeszcze bardziej pro :P) - tylko czekam teraz na jakiegoś konkretnego jrpga z kozacką fabułą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Któryś z adminów powinien napisać w regulaminie (lub gdzieś XD) o ocenianiu (ilość gwiazdek = opis gry zasługującej na tą ilość gwiazdek). Po za tym. Silnik spox! Dam 1/5, bo to silnik, +2, za to, że cię lubię XD i +2, za to, że nie jesteś skąpym, ponurym, krytykującym każdą pracę GMClanowiczów snobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Ściągnąłem, podoba mi się, szkoda, że będzie płatny ;/ 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 nie wiem jaki będzie :P płatny ma być dla tego, że nie chcę setek klonów tego silnika w których nic nie będzie zmienione poza kilkoma dialogami i do tego nieudolnie. ot co. jakby takich catch the clownów nie było, to bym pewnie inaczej o tym myślał. z drugiej strony - mógłbym np. wybierać komu dać silnik i tym co na gmc są nie pierwszy dzień oczywiście bym wtedy udostępnił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 LOL. Osoby, które byłyby w stanie ten silnik kupić same by go napisały ;x Wybrałeś sobie zły target ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 no zalezy jaka była by cena :P w sumie fakt, za 10 złotych sie nie opłaca, za 50 nikt nie kupi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 No właśnie... Ludzix dobrze pisze... Ci co byliby wstanie kupić ten silnik mogliby go sobie sami napisać... Za 50zł by nikt nie kupił, bo lepiej sobie za tą cenę kupić klucz do gma.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 pfff, to w takim razie albo zrobię z tego grę, albo za free wam dam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi