szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 1np jeżeli dotykam bohaterem pewnego przedmiotu wyskakuje mi pewien napis opis, tekst. 2np jeżeli dotykam bohaterem drzwi to chce żeby on znalazł sie w środku a potem mógł wyjść do tego samego miejsca. 3np jeżeli dotykam bohaterem pewnego przedmiotu chce żeby room przeskoczył na następny np jak po ukończeniu poziomu. Proszę o odpowiedzi na te trzy pytania jeśli ktoś zna na nie odpowiedz. pozdrawiam :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 1. Musisz w kolizji zmienić zmienną od której będzie zależało czy rysować dany text w draw. 2.reszta później :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 ok dzienki i tak za to. czekam na reszte Dodam ze niestety jestem jeszcze nowicjuszem wiec za bardzo nie kumam o co chodzi... ale coś powęszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 3. W kolizji pomiedzy bohaterem a obiektem wpisac kod: room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 ok dzienki :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 ok dzienki :bye1: jak ktoś zna odpowiedz na 2 to proszę o jej podanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Może w bohaterze Dodaj Event kolizji a potem Jump to position x = x y = y+2 (To jest przykład) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 2. Np. Kolizja pomiedzy bohaterem i domkiem: x = domek.x y = domek.y domek = 1 A potem ze jak jest w domku po nacisnieciu klawisza Enter: if domek = 1 { x += 200 domek = 0 } Aha no i w Create bohatera: domek = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 kurcze, wam to tak łatwo przychodzi to pisanie tego CODE? bo ja nie mogę zajażyć :( o co w tym chodzi, kiedy coś napisać dodać :unsure: dojąc podzielić te wszystkie nawiasy itp. :sp_ike: :jezor: :lol2: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 poczytaj forum i artykuly na tej stronie i sie ucz az sie nauczysz tak jak wszyscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 :( łatwo powiedzieć nawet ze szkolenia niewiele rozumiałem najlepiej jakby ktoś sie ze mną spotkał :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 http://stg.one.pl/index.php?page=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 kiedyś też nie potrafiłem tera troche umiem moge ci pomóc na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 A ja nadal nie umiem :P, no dobra po prawie dwóch lat się czegoś nauczyłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 co dwa lata :death: ja mam GM6 od ponad roku a już troszkę umię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkarlatny Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 ok dzienki wszystkim temat zamknięty :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi