Lollus Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 taki mój docinek do reklamy, niech se wypije eliksir młodości to będzie miał tańsze bryle... :lol: Nie. Im ktoś jest starszym prykiem tym ma tańsze :] Lol ale tablica jest genialna, że też nie zauważyłem tego w TV :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie. Im ktoś jest starszym prykiem tym ma tańsze :] Lol ale tablica jest genialna, że też nie zauważyłem tego w TV :P Ja zauważyłem ale nie wszystkie (nie zdążyłem) PS: jak ktoś dożyje powyżej stu lat to jego rodzina będzie milionerami dzięki zakupowi okularów XD (ile lat tyle zniżki, czyli trzeba dopłacić XD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 http://www.youtube.com/watch?v=hgkiCWfkSIE taki filmik mialem w gothicu, a napisy wszystkie te same. Nawet nie wiedziałem że są różne wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Pamiętam ten filmik... A, no i jeszcze w G2NK nad którąś świątynią jest wrak auta XD I jeszcze dwa EE: bulko i r***** (nie pamiętam, to ten gość, który sprzedaje pieczywo zaraz po wejściu do khorinis). Oboje o którejś godzinie się załatwiają. Ten r***** szczy obok muru, a bulko na drzewo. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 To nie easter egg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 jak to nie? czy widziałeś w jakiejś grze RPG ludzi którzy się załatwiają na widoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jak ktoś nie wie co o EE, to nawiązanie do innego filmu, książki lub gry smile.gif eh. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Wiekszość podała i tak ciekawostki a nie Easter Egg ;) A Hitman 2: Silent Assasin w pierwszej misji też sie koleś załatwia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 jak to nie? czy widziałeś w jakiejś grze RPG ludzi którzy się załatwiają na widoku? Tak jak napisał poprzednik, to ciekawostka. Easter egg jest wtedy kiedy coś jest ukryte lub trudne do zauważenia. Uwierz mi, że nie jest to ukryte i wydaje mi się że więcej postaci to robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Mam nadzieję, że nie będziesz podglądał... ;] W Quake3 jest dużo EE, np. odrąbana głowa programisty, jakiś statek kosmiczny pod areną... BTW. A rybka Dopefish to EE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dopefish tak. W quake 3 jest tego dużo. Wogóle w niektórych grach Id software było tego dużo (np. w doomie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Włąsnie. :) Naprzykład w Q2 w jednym levelu jest ukryte pomieszczenie, ale żeby tam wejść tzeba mieć kod na przenikanie przez ściany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Jak ktoś nie wie co o EE, to nawiązanie do innego filmu, książki lub gry :) A więc Księga Mozilli nie jest easter egg`iem? @topic: Gdy w Dev-C++ klikniesz na przycisk "O programie..." i przeciągniesz logo Dev-C++ na przycisk "Autorzy" to pojawi się rybka :P. Sam to odkryłem :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Kurcze, zapomniałem nazwy, ale pod Win95 był taki progros Microsoftowy. Jak tam klikniesz jakieś przyciski to się włącza gra. Jest FPP i tam odkrywasz tajne przejście i hcodzisz po belkach do drzwi. Tylko nielicznym się to udało. Tzn. udało się przezyć taki szok. :P Ja niestety tego niewidziałem, ale ludzie popierają, że tak było. Ach, jak ktoś wie co było za drzwiami, że tak się shockowali ludziska to powiedzcie :P Plx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Ten program to Excel 95 :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 w wiedźminie jeden z przechodniów podniósł załamany ręce i zarzucił hasłem "Wszędzie korupcja, gdzie jest prawo i sprawiedliwość?" :) :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 W Painkillerze Battle out of Hell w drugiej misji, na jakiejś ścianie jest goła babka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 To nie jest EE O: A w Gothicu 2, żeby mieć filmik z potworami wodnymi, trzeba mieć wyłączone wszystkie kody, razem z marvinem. @topic: W Final Fantasy: Dawn of souls (czyli FF1,2 nag GBA), w mieście elfów za sklepem z białą magią jest nagrobek, na którym widnieje napis "Tutaj spoczywa Link". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Gdy w Dev-C++ klikniesz na przycisk "O programie..." i przeciągniesz logo Dev-C++ na przycisk "Autorzy" to pojawi się rybka tongue2.gif. Sam to odkryłem biggrin.gif. Lol faktycznie :D hahaha rybka rox xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Nie jestem pewien zcy to nie przypadek ale co tam: W W3:TFT w drugiej misji nieumarłych (ucieczka z miasta) na końcu jest takie wielkie plugastwo któro się nazywa Krwawa Rzeź, jeśli się nie mylę po angielsku znaczy to Blood Rayne co jest tytułem filmu a samo Rayne jest imieniem głównej bohaterki (jak coś popaprałem proszę zignorować XD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Jeżeli już ,to tytułem gry, na podstawie której powstał denny film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 FAR CRY - na jednej z wysp znalazłem trupa z tablicą na której niestety pisało coś ale po bodajże rosyjsku... O starych grach typu Blood albo Duke 3D chyba nie muszę wspominać :F Dużo też tego było w VC, w SA to pamiętam tylko worki z trupami na pustyni i łom w bazie wojskowej (luźne skojarzenie z Gordonem F. HL2 xD)... coś sobie napewno jeszcze przypomnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 jeżeli zagramy długo w "Twierdzę" to twój skryba zacznie walić takie teksty: Grasz już od dłuższego czasu, Sir Późno już, Sir. Nie jesteś zmęczony? Mój panie nie spałeś już kilka nocy. Może coś byś przekąsił, Sir można też zobaczyć psa który sika ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 W Warcrafcie3 w pierwszej misji treningowej trzeba wpisać kod na odsłonięcie mapy i gdzieś na samej górze będę bodajże jakieś gobliny czy trole z jakimiś tam imionami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Gdy się siedzi i gra przez całą noc (gdzieś tak około do 4) w Dungeon Keeper 2 wyskakuje komunikat, że zdobyłeś status nocnego marka. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 W Warcrafcie3 w pierwszej misji treningowej trzeba wpisać kod na odsłonięcie mapy i gdzieś na samej górze będę bodajże jakieś gobliny czy trole z jakimiś tam imionami. W W3 jest pełno easter eggów. Jak chociażby gra Arthasa na gitarze, czy Hydralisk ze Starcrafta. :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ciężko to nazwać Easter Eggs ale macie XP w winie jeśli ustawisz kolory w byle jakim programie graficznym np. w peint kolory na „czerwony 16” - „zielony 0” – „niebieski 16” to otrzymasz warstwe w którym windows odpala filmiki nawet w gm to działa ciekawi mnie tylko czy jest jakiś kolor by było widać pulpit XP Ale raczej niema bo filmy odpalają się w innej warstwie a programy jak i pulpit działają na tej samej warstwie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Lol. Fajnie oglądać filmy w Paincie :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 UP odnośnie wypowiedzi LionX'a, to nie Easter Egg tylko zwyczajny bug, a i jak mogłem nie napisać o Gothic 2 Noc Kruka, za murem Orków można znaleźć tablice ze śmiesznym napisem... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sorry za odświerzanie tematu ale znalazłem tego sporo w Mortal Kombat :o - W MK1 na arenie The Pit można zrzucić kolesia z mostu. To wie każdy. Ale czy każdy wie, że na kolcach pod mostem jest zakrwawiony łeb programisty? :) -Ten sam łeb jest w MK3 gdy wykonamy odpowiednie ciosy odpowiednim zawodnikiem np.: Zamrozimy wroga gdy będzie miał DANGER. Wtedy wyskoczy programista w prawym dolnym rogu ekranu z okrzykiem "Jooopi!" :D -W MK4 gdy przejdziemy trym team (czy jakoś tak) wszystkimi zawodnikami po kolei zagramy zawodnikiem Meat (taki szkielecik :) ) -MK1 - poziom The Pit jest dopakowany w jeszcze jednego EE. Czasem na księżycu można zobaczyć cień balonu, czarownicy albo św. Mikołaja (wogóle jest to częśc odblokowania zawodnika Reptile. Częstotliwośc cieni zależy od ilości wrzuconych złotówek) -W MK3 Friendship Nightwolf'a polega na zmienieniu się w Raidena i zrzuceniu na ziemię automatu z MK2 :) - I ostatnie, dla żartu: Postać Goro jest luźno oparta na Chucku Norrisie. :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi