Fallord Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 A więc mam kłopo,chciałbym przeinstalować windows'a wraz z formatowaniem. Wkładam płyte z Windą XP,odpala mi się instalator.Klikam ENTER,aby przejśc dalej a dalej będą takie duperelki jak np.Zformatuj dysk.Ale jak naciskam Enter wyskakuje mi że "nie może odnaleśc dysku twardego,jest odłączony bądz kij wie co." Kompa mam podzielonego na dwie partycje (C: i D:).Cbciałbym zformatowac obie. Może ktoś coś jakoś pomóc ? Z góry dzięki.Pozdrawiam Fall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jak dokładnie brzmiał ten błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Sory,nie będe teraz włączał tego ponownie. Ważne,że wytłumaczyłem oco chodzi. Mniej więcej tak. "Nie można dokonać dalszej instalacji z systemów,gdyż system windows nie wykrył żadnej stacji podłączonej do komuptera. Sprawdz czy wszystkie dyski są dokładnie podłączone bla bla bla" Jakbym miał źle podłączone to by mi go wogole nie wczytało ^^'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 jeżeli masz jeszcze windę, to wejdź w Mój komp. i PPM na partycję BEZ sysa, dajesz Formatuj i dalej wiadomo co, potem partycję z sysem. Aczkolwiek polecam usunięcie podziału na partycje i potem sformatowanie xD PS Daj znać czy działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Ale mi chodzi o takie zformatowanie przez komende "format c:" czy tam przez instalator windows'a.bo przy okazji chcem przeinstalować Windows'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Odpalasz instalator poprzez bootowanie, czekasz az sie zaladuje, akceptujesz umowe, wybierasz partycje do usuniecia, usuwasz wszystkie, potem dajesz Formatuj partycje (najlepiej NTFS(Szybkie)), czekasz az sie sformatuje, potem instalator bedzie kopiowac pliki, uruchom ponownie kompa. Potem Windows sie instaluje i voila. Wystarczy wszystko skonfigurowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Zapewne masz dwa dyski w kompie ;p. mi też tak kiedyś było :P Ale tamtego drugiego wyjąłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Nie,nie mam dwóch dysków. Mam 1 dysk SATA. Odpalasz instalator poprzez bootowanie, No własnie,i po odpaleniu i nacisnięciu Entera wyskakuje mi,że nie może wykryć mego dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Podczas ładowania instalatora systemu powinieneś zainstalować sterowniki dysku SATA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jak to "Podczas" ? ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Października 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jak będzie na dole na pasku info "Naciśnij klawisz F6 aby zainstalować..." to go naciśnij, po uprzednim wsadzeniu dyskietki ze sterownikami do SATA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Zawsze można sformatować dysk używając programu Partition Magic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Października 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Zawsze można sformatować dysk używając programu Partition Magic. ale windows i tak nie zobaczy dysku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 ale windows i tak nie zobaczy dysku :P Ale to taka informacja na przyszłość żeby wygodniej sobie dysk podzielić czy coś. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi