David Dark Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Witam, maly opis problemu: gracz klikajac zmienia parametry view w roomie(np. jego polozenie), gdy przechodzi do nastepnego roomu ten view powraca na swoje poprzednie miejsce z poprzedniego roomu, poniewaz w tym roomie zostal tak ustawiony. Chcialbym aby gracz gdy zmienia parametry viewa to aby pozostawaly one takie dla wszystkich roomow. Mam persistant object z wypisanymi wszystkimi parametrami viewsow, jednak one nic nie zmieniaja, nie wiem czy mam cos powylaczac w settingu roomow jesli chodzi o views, probowalem tez globalnymi ale rowniez nie dziala. Wielkie dzieki za pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 no to zapisz sobie wymiary i pozycję jako zmienne globalne i potem tylko dostosuj według swoich potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 O wlasnie, zrob sobie tak ze masz zmienna np. global.view_height = 80 global.view_width = 150 A przy ustawianiu viewa wpisujesz te zmienne i bedzie z nich pobieralo a w kliku np. global.view_height += 5 Itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 dziala :thumbsup: dzieki :thumbsup: temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi