def jam fight for ny Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Mam problem z tym jak zrobić by od 45 stopni (direction) do 135 stopni (direction) jak ktoś idzie to ma "npc_up" od 136 stopni (direction) do 225 stopni (direction) to "npc_left" od 226 stopni (direction) do 315 stopni (direction) to ma "npc_down" itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 spróbuj tak: if direction > 45 && direction < 135 { draw_text(x,y-32,'npc_jakiśtam") } itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Nie działa :( EDIT:Dobrze powiedział Yoda...A raczej oto o co pytam ale mi chodzi oto że if direction > 90 && direction < 180 { image_sprite = boh_left } bo mi nie dziala to :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 on ci podał dobre rozwiązanie.. po prostu ty nie potrafisz go zastosować :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Aaaaa bo tobie chodzi o sprity! Było mówić to zamiast draw text dajesz sprite_index=twojsprite i juz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 emmm... właśnie mam tak ale mi nie działa :(:(:( EDIT:Tylko gdzie mam to dać? STEP: if direction > 90 && direction < 180 { sprite_index = boh_left } if direction > 180 && direction < 90 { sprite_index = boh_right } bo ja chce od góry do dołu po prawej stronie i od góry do dołu po lewej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 if direction > 90 && direction < 180 { draw_sprite(boh_left,1,x,y); } if direction > 180 && direction < 90 { draw_sprite(boh_right,1,x,y); } daj to do drawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def jam fight for ny Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Emmm... ale wtedy nie widać w ogule i szczególe obrazka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi