trolu122 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 jaki jest kod żeby pocisk po wystrzeleniu ciągle zmniejszał swoją predkość aż dojdzie do 0? :D domyslam sie ze to w stepie cos trza maznąć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 se the fritction :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 friction = 0.1; :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Skoro wiesz że w stepie, to czemu nie spróbowałeś tam wpisać np. if speed>0 { speed-=1; } ? Sądze że poradził byś sobie z tym problemem, gdybyś chociaż spróbował, a nie odrazu leciał na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 myslisz sie Micanser. nie leciałem od razu na forum. b[6,2]-=1 takie cos wymużdzyłem :] i co łyso ci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 yyy nawet ja poczulem sie jak perfidna łysa pała ;p ale Mic ma racje, troche przesada jesli chodzi o poziom zaawansowania pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 no ale co ja poradze że nic nie umiem :D a jak potrzebuje to szukam (nawet szukałem!) a jak nie znajde to kombinuje co zwykle nie wychodzi więc pytam. cały czas sie ucze :P i czemu b[6,2]-=1 nie działało? :/ i w ogóle nigdzie mi to nie działa, skoro pod tym kryje sie jakaś wartość to czemu nie jest ok? i tak np. chce zeby po zatrzymaniu sie pocisk wybuchł step -> if b[6,3]<1 { instance_create(x,y,wybuch) instance_destroy() } if sprite_index=(pocisk_03) { image_speed=1 } friction = 0.1 czemu nie działa? :( DZIAŁA! step-> if speed=0 { instance_create(x,y,wybuch) instance_destroy() } if sprite_index=(pocisk_03) { image_speed=1 } friction = 0.1 równe 20 min sie męczyłem :] tylko niech jeszcze ktoś powie czemu tego b[6,3] nie przyjmuje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Po co Ci do tego tablice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 to samo mnie zastanawia ;) skad wytrzasnales te tablice? nie wystarczy wpisać po ludzku 'speed'?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 widzę że cały czas bazujesz na moim przykładzie... to wyjaśnia te tablice :) ( mogę się mylić :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 heh masz zupełną racje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Ja tam bym wolał użyć speed, lub jeśli to nie jest strzelanka z góry, i np nabój leci tylko poziomo, to na własnej zmiennej z prędkością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 no tylko gra jest z góry, no i juz wszystko na tych tablicach sie opiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 myslisz sie Micanser. nie leciałem od razu na forum. b[6,2]-=1 takie cos wymużdzyłem :] i co łyso ci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Dziwnie wygląda to wszystko na tablicach... albo dziwacznie mużdżysz (?), albo użyłeś zbyt skomplikowanego sposobu a można było 100x prościej.... no czyli tak czy siak... dziwacznie mużdżysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi