BartekGM Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Witam chce zrobić coś takiego : Gdy kliknę "e" przyjaciel (więzień) idzie do object cel który jest na początku planszy . Szukałem i próbowałem wszystkiego , nie dało rady :crying: :crying: . :helpsmilie: !!! Pozdrawiam BartekGM :krider: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 A nie dało by się, żeby po kliknięciu 'e' przyjaciel zmieniał się w inny object, który ma ustawione move_towards_point? Ewentualnie można mu ustawić patche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Próbowałem też move_towards_point i też nie działało ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 chyba ze w innego sprita... direction=point_direction(x,y,obj_przyjaciel,obj_przyjaciel) nie wiem co, ale o tym chyba mówiliście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 @djadam5 też nie działa w innym spricie ! ale ten kod może działać dam odpowiedź w edit ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 step : if keyboard_check(ord('E')) { move_towards_point(cel.x,cel.y,5) } collision z cel x = xprevious y = yprevious ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 a chciales zeby obj_przyjaciel po kliknieciu "e" przeniósł się do obj_cel? Nie ma wyboru chyba.. move_towards_point albo direction=point_direction... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 popracuj nad zmiennymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Misiek999 : Dzięki o to chodziło ! Działa ! Jesteś w credits :lol: :lol: Zamykam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi