Remx Opublikowano 20 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Witam zrobilem w jakis 70% jeden room miasteczko jest wnim jak narazie okolo 300 inst a osiagam okolo 20 klatek na sekunde :( wiem ze to stanowczo za mało ale dlaczego tak jest czy to przez ta ilosc elementow ?? mam C900(+100Up!) 3xxMB RAMu Geforca 4 64MB :( Jest jakas rada na ten przypadek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Marca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Ja na dwukrotnie słabszym kompie wyciągam przy tylu obiektach parokrotnie więcej fps. Coś musiałem spartolić. Ale to jest w 3D? Bo jeśli tak, to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 tak tak mowie o 3D ponizej prezetuje wlasnie tego rooma :( moze mam jakos dziwnie napisany jakis skrypt :| ale nie ma tak ze cos idzie w nieskomnczonosc tam sa praktycznie same obiekty wall, floor,cylinder,block,vertex,itp... Star_age_preview Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 po pierwsze - zmiejsz rozdzielczość do 800x600, po drugie wprowadź mgłę, po 3 wprowadź wyłączanie widzialności obiektów która znajdą się za mgła, a najlepiej i tych za plecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 hmm po wprowadzeniu mgly chyba nie bedzie widac nieba znaczy sie chmor na niebie :) a jakim sposobem zrobic te zanikanie elementow za mgłą ? lub za plecami ? znaczy sie wiem jak ukrywac elementy ale sposob ze akorat tylko za plecami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi