Krzy100f Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Było coś takiego w przykładach ale gdy tak zrobiłem błędy mi wyskakiwały ... Jak zrobić bo mam postać jak chodzi w lewo skacze i stoi by na jednym objekcie postać chodziła i w lewo prawo skakało i w lewo i w prawo . itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Yyyy co? Jaśniej proszę... @down: No nie gadaj :o Chodzi mi tylko o CO dokładnie... nie umie zrobić ruchu czy zmieniania spritów...? A może chodzi o podłoże po którym ma chodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 http://www.gmclan.org/index.php?czytajart=7 :) w faq wszystko jest. :> @up: jemu chodzi o ruch platformowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 No żeby , hmmm. Są trzy scripts , jeden jak stoi w lewo , drugi jak idzie w lewo i trzeci jak skacze w lewo . I teraz chce żeby w jednym objekcie mi robił i w prawo i w lewo wszystkie części ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 A po co robić to w skryptach... Nie lepiej bezpośrednio w obiekcie :? A jak już musisz skryptem to żeby go wykonać piszesz nazwaskryptu() - w nawiasy możesz wstawić argumenty (jeśli takowe posiadasz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ja cce tylko bo nie chce robić 6 skryptów wole 3 i jeden objekt .. Jak zrobić obrócenie scryptu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Musisz ustawić jakieś argumenty... które będziesz zmieniał... poczekaj może uda mi się zrobić przykład... Czyli mam rozumiec że to sterowanie masz w osobnym skrypcie w zasobach?? No masz http://www.gmclan.org/up2576_11_skrypt_example.html masz nie tyle co odwrócenie skryptu ale nawet poruszanie we wszystkch kierunkach w jednym skrypcie xD @down - co cie tak śmieszy :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 @UP: LOL!... xD LOL... Topic: A może użyj image_xscale ?? ;) Przykład: //Ruch w lewą, przy twoim przypadku;) image_xsace=1; //Ruch w prawą image_xsace=-1; EDIT: @UP: Polecam aby Miszcz Yoda przeczytał jeszcze raz wszystkie posty Krzy100f'a i wyciągnął z nich wnioski :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi