Pablo-GM Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Witam mam zrobione ze pliki ini zapisuja sie w folderze z serverem a to znaczy ze mam dobrze teraz nie wiem jak zrobic aby np plecaki zapisywaly sie kazdego konta czyli itemy jakie oni maja w plecakach korzystam z przykladu plecakow Davida Darka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Jeśli zapisujesz każdą postać w pliku "Nick.ini" to piszesz np sektor [PLECAK] slot0=item; slot1=item; // i tak tyle ile masz slotow w plecaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Pablo super wszystko dziala ale powiedz mi jak zrobic czy jest jakis kod aby zapisac cala postac czyli : atak obrona plecaki hp lvl exp exp do next lvl i polozenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 [dane o bohaterze] atak obrona plecaki hp lvl exp exp do next lvl polozenie czyli kod ini_open('imie postaci.ini') //a tu wszystko co chcesz zapisać przykładu nie dam, bo pisze ze starego kompa na którym nie ma gm'a a mam zamało miejsca na dysku, żeby instalować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Września 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Zapisujesz wszystko po kolei i tyle. Chyba, że masz w tablicy zapisane wszystkie dane o postaci (z punktu widzenia optymalnego kodu, to tak jest lepiej, ale z punktu widzenia prostoty, to lepiej jednak pozostać przy zmiennych jak health, score,energia,lvl,exp etc.). Wierz mi - nawet ja w Farmerze Franie zapisywałem wszystkie zmienne po kolei za pomocą ini_write_string(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 PabloooGM - Tu masz wszystko o ini B) Pozdrawiam BartekGM :krider: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 czyli robie tylko ini_open(nazwa) [dane] atak exp obrona itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 niestety nie. tak musisz zrobic : ini_open(nazwa) ini_write_real('DANE','atak',atak) ini_write_real('DANE','exp',exp) i tak dalej a na końcu ini_close() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 napisz sobie własny skrypt zapisujący wszelkie dane o postaci np save_account(); i tam masz że wpisuje odpowiednie zmienne do odpowiednich sektorów i kluczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 pablo masz taki skrypt gdzies na kompie bo jak masz to poprosze o podanie downloadu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Września 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 został ci podany ten skrypt, teraz tylko zależnie od własnych potrzeb musisz go dostosować. Jak nie umiesz dodać skryptu w drzewku zasobów, wpisać kodu podanego powyżej i potem z obiektu odwołać się do skryptu - no to masz poważny problem - może trzeba zacząć kurs GM od 0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 To chyba zrobie to co radzi Misiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 pablo.... ale gnyskowi i pablo wlasnie chodzilo o MÓJ sposób, poprostu robisz nowy skrypt (create script) i wklejasz to wszystko do niego i dajesz mu nazwe save_account czy tam dupa_jasia_pierdzi_stasia (:P) i odwołujesz sie do niego wpisujac ta nazwe + '()' a wszystko to po to zebys nie musial ciagle tego przepisywac tylko piszesz np. save_account() i juz ci sie wszystkie dane zapisuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 No kurde wiec zaczynam od 1 robie skrypt save_account daje w nim co dal misiek i to co ma sie zapisac a na koncu zamknac ini i daje w jakims object'cie ten skrypt czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 No w tej akcji w której ma zapisać coś do ini dajesz nazwa_tego_skryptu() i tyle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Tak. Mogles na poczatku sprawdzic czy dziala, a jak by nie dzialalo to wtedy bys napisal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 No i... zle dam link to mi moze ktos poprawi https://gmclan.org/up2522_11_do_uploadera.html prosze was pomocy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 nie piszesz ini_open(nazwa) tylko ini_open('nazwa.ini') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 No i blad zobacz mam screena http://www.imagehosting.com/show.php/1161602_screen.bmp.html najlepiej bedzie jak da ktos przyklad poprawiony moze dalem w zlym evencie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 KU**A Przeciez jak piszesz bez ' ' to to mysli ze chcesz zapisac wartosc zmiennej atak.. Angielskiego umiec to nie laska? Pierwsze nazwy zapisales z ' ' a w ostatniej Ci sie nie chcialo? Zastanow sie troche nad zyciem, gdybym ja na forum dawal obrazek z kazdego bledu jaki mialem to strona ze screenami ladowala by sie 2 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 no bo nawet nie zdefiniowales zmiennej atak. musisz w create dac np. atak = 5. game maker sam sie nie domysli ile chcesz aby bohater mial ataku. @up : no bo to mialo byc bez '' tylko chlopak nie zrobil tego co napisalem powyzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 jupi udalo sie :P Ale gdy mialem atak na poczatku gry chyba 7 to w ini zapisalo sie na 0 :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Odswiezam temat ponownie prosze o to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 cos nie dziala ? daj przyklad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 wszystko dziala ale w ini zapisuje sie atak 0 a w grze pisze ze jest atak 7 czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Nie wiem. powinno byc 7 a skoro nie ma to musiales zrobic cos zle. Dlatego potrzebny jest przyklad :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 https://gmclan.org/up2522_11_380b7fbfbb.html Prosze cie bardzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 ma byc ini_write_real('DANE','level',level) a nie ini_write_real('DANE','level','level') Stig sie pomylil piszac ze to ma byc z ''.W koncu to jest ini_write_real a nie string. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Misiek tak to nie dziala nie wiem pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 jak ty chcesz zeby dzialalo jak w create masz global.level = 1 a w skrypcie level. oswiadczam ci ze global.level i level to dwie rozne zmienne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi