KoRn Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 siema! mam taki oto skrypcik: if mouse_check_button_pressed(mb_left) show_message_ext('chcesz biegac?','Tak','Nie',0) case 1: room_goto(room1) case 2: game_end(); i czemu mi nie działa? ;/ taki błąd: Case statemend only allowed inside... itd. prosze o odpowiedź. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 if mouse_check_button_pressed(mb_left) bbb = show_message_ext('chcesz biegac?','Tak','Nie',0) if bbb = 1 room_goto(room1) if bbb = 2 game_end(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 dzieki :> zamykam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 A nie powinno być tak? if mouse_check_button_pressed(mb_left) { var ppp; ppp=show_message_ext('chcesz biegac?','Tak','Nie',0) switch ppp{ case 1: room_goto(room1); break; case 2: game_end(); break; default: break; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 A nie powinno być tak? nie :P mi tamto miśka, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi